Κοινωνία

07 Φεβρουαρίου 2023 19:44 Τελευταία ενημέρωση : 07 Φεβρουαρίου 2023 23:38

“Κακοκαιρία Μπάρμπαρα” - Σχολεία: Κλειστά στην Αττική ΕΠΑΛ, Μουσικά και Πειραματικά

Διάβασέ μου το...

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Αττικής για τα σχολεία υπερτοπικού χαρακτήρα, δημόσια και ιδιωτικά. Τι ισχύει για τα σχολεία σε Φιλοθέη -Ψυχικό, Μαραθώνα και Πικέρμι.

“Κακοκαιρία Μπάρμπαρα” - Σχολεία: Κλειστά στην Αττική ΕΠΑΛ, Μουσικά και Πειραματικά
-

 

Λόγω του υπερτοπικού τους χαρακτήρα ιδιωτικά και δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, κ.α.) αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 με απόφαση του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης.

Η σχετική απόφαση κρίθηκε αναγκαία καθώς οι μαθητές των συγκεκριμένων σχολείων δεν προέρχονται μόνο από το δήμο στον όποιο αυτά λειτουργούν, αλλά και από άλλους δήμους στους οποίους συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα λόγω κακοκαιρίας.

Ωστόσο, σε νεότερη ενημέρωση της Περιφέρειας Αττικής αναφέρεται ότι "δεδομένων των συχνών καιρικών μεταβολών, διευκρινίζεται ότι δύνανται να  παραμείνουν ανοιχτά υπερτοπικά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Μουσικά, Καλλιτεχνικά, Πειραματικά, Εσπερινά, Ειδικά Σχολεία κ.α.).στην περίπτωση που θα αποφασίσουν σχετικά προς τούτο οι Διευθυντές των προαναφερόμενων σχολικών μονάδων, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες επικρατούσες καιρικές συνθήκες και ανάγκες που κάθε φορά ισχύουν".

Στην ίδια νεότερη ανακοίνωση , διευκρινίζεται επίσης ότι μετά από αίτημα του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Δημοτική Κοινότητα  (ΔΚ) Πικερμίου. Δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα Ειδικά Σχολεία και το ΕΠΑΛ. Τα σχολεία όλων τα βαθμίδων στη ΔΚ Ραφήνας θα λειτουργήσουν κανονικά. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Ραφήνας Πικερμίου.

Επιπλέον, λόγω της εξέλιξης της κακοκαιρίας και μετά από σχετικά αιτήματα των δημοτικών αρχών κλειστά θα είναι αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία στους δήμους Φιλοθέης -Ψυχικού και Μαραθώνα.

Η σχετική απόφαση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης που προηγήθηκε νωρίτερα για το σύνολο των σχολείων στην Αττική.   

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στη Συρία: Γέννησε κάτω από τα χαλάσματα και ξεψύχησε (εικόνες) 

Ηλεία - Θάνατος 13χρονης: Τι έδειξε η νεκροψία

Καταγγελία: Βιασμός 26χρονης μετά από γνωριμία το Facebook


 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ