Κοινωνία

01 Ιουνίου 2023 09:19 Τελευταία ενημέρωση : 01 Ιουνίου 2023 14:39

Νέα Φιλαδέλφεια: “Με τραυμάτισαν για να μου πάρουν την αλυσίδα” (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι είπε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” μία από τις πολλές γυναίκες - θύματα της συμμορίας, που λυμαινόταν την περιοχή.

Νέα Φιλαδέλφεια: “Με τραυμάτισαν για να μου πάρουν την αλυσίδα” (βίντεο)
-

«Με χτύπησαν για να μου πάρουν την αλυσίδα. Ήμουν χειρουργημένη πριν δύο μήνες», είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η κ. Ελένη, θύμα της συμμορίας που τραβούσε και έκλεβε αλυσίδες από τους λαιμούς ανυποψίαστων γυναικών που κινούνταν σε δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας και άλλων περιοχών.

Όπως εξήγησε η γυναίκα, οι δράστες την χτύπησαν, με αποτέλεσμα να της προκληθεί αιμάτωμα και να αναγκαστεί να υποβληθεί σε παρακέντηση, λέγοντας χαρακτηριστικά «τους πόνους που τράβηξα, δεν μπορείτε να τος φανταστείτε».

Η άτυχη γυναίκα είπε ότι η επίθεση σε βάρος της, από τρία άτομα, έγινε στις επτά το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, χωρίς κανείς να μπορέσει να αντιδράσεις, αναφέροντας ότι «μαζεύτηκε όλη η γειτονιά, δεν πρόλαβε κανείς να τους πιάσει».

«Τους αναγνώρισα, έπιασαν τους 2 από τους 3 δράστες», είπε η κ. Ελένη, που εξήγησε πως διέφυγαν προς το Μενίδι μετά την αρπαγή της αλυσίδας από τον λαιμό της, στοιχείο που βοήθησε τους αστυνομικούς να εντοπίσουν τα μέλη της συμμορίας.

Σε ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής:

«Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 28-5-2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο ημεδαποί ηλικίας 16 και 24 ετών και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για ληστείες κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαν καταγραφεί στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας τέσσερις περιπτώσεις ληστειών σε βάρος γυναικών με κοινό τρόπο δράσης, τις οποίες χειρίζονταν προανακριτικά το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, συλλέγοντας και αξιολογώντας πληροφοριακά δεδομένα και αποδεικτικά μέσα.

Οι ανωτέρω εντοπίστηκαν από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και θεωρήθηκαν ύποπτοι για τις επίμαχες ληστείες, βάσει των πληροφοριών σχετικά με το προφίλ των δραστών.

Ακολούθως, οδηγήθηκαν στην έδρα της ανωτέρω υπηρεσίας, όπου και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τεσσάρων ληστειών που διαπράχθηκαν σε βάρος γυναικών που κινούνταν πεζή και μιας απόπειρας ληστείας σε βάρος άνδρα στην οικία του.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι ανωτέρω από κοινού με έτερα άτομα που αναζητούνται, δρώντας με διαφορετική σύνθεση και εναλλασσόμενους ρόλους κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, αναζητούσαν υποψήφια θύματα-γυναίκες που έφεραν τσάντες και χρυσαφικά, έχοντας καθορίσει δρομολόγιο διαφυγής μέσω ρέματος που βρίσκεται στην περιοχή με κατεύθυνση όμορη περιοχή.

Στη συνέχεια, προσέγγιζαν τις γυναίκες και τους άρπαζαν με χρήση σωματική βίας τσάντες ή αλυσίδες που φορούσαν στο λαιμό.

Προκειμένου να ολοκληρώσουν το σκοπό τους, δε δίσταζαν να ρίξουν τις γυναίκες στο έδαφος με επακόλουθο τον τραυματισμό τους.

Εξιχνιάστηκαν -4- ληστείες σε βάρος γυναικών, τρεις εκ των οποίων διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό, καθώς και απόπειρα ληστείας σε βάρος άνδρα στην οικία του όπου προσπάθησαν να του αφαιρέσουν αλυσίδα από το λαιμό του.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για πλήθος ληστειών και κλοπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό των συνεργών τους συνεχίζεται».


Ειδήσεις σήμερα:

Παράσυρση πεζού: νεκρός άνδρας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας

ΕΝΦΙΑ - myAADE: Διαθέσιμα από 1 Ιουνίου τα νέα πιστοποιητικά

Ουκρανία - Κίεβο: νεκρά παιδιά από ρωσική επιδρομή (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ