Ποδόσφαιρο

20 Φεβρουαρίου 2014 18:36

Δεν αγοράζει την ΠΑΕ ο Γιαννακόπουλος

Text to Speech

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα βάλει χρήματα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός το καλοκαίρι χωρίς όμως να γίνει μέτοχο. Δεν προχώρησε η επένδυση με τους Κινέζους, ανοιχτό παράθυρο για το μέλλον.Του Γιώργου Τριανταφυλλίδη 

Οι Γιάννης Αλαφούζος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχώρησαν σε κοινή ανακοίνωση για τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη.

Η παρεξήγηση μεταξύ των δύο ανδρών λύθηκε αλλά δεν πρόκειται να συνεργαστούν μαζί στην ΠΑΕ. Ο κ. Γιαννακόπουλος θα δώσει ένα σημαντικό ποσό το καλοκαίρι, ωστόσο δεν πρόκειται να πάρει μετοχές και προφανώς δεν θα εμπλακεί στη διοίκηση του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού. Για πρώτη φορά επιβεβαιώνεται ότι δεν προχώρησε το deal με τον ξένο επενδυτή και ο πρόεδρος της ΚΑΕ αφήνει ανοιχτό παράθυρο για το μέλλον. 

Η κοινή ανακοίνωση ΠΑΕ και ΚΑΕ Παναθηναϊκός 

Με κίνητρο την κοινή αγάπη και το συμφέρον του Παναθηναϊκού, συναντήθηκαν το πρωί της Πέμπτης (20/2/2014) ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Γιάννης Αλαφούζος και ο πρόεδρος της ΚΑΕ, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Το περιεχόμενο της συζήτησης αφορούσε σε ζητήματα που είχαν προκύψει προσφάτως όπως και θέματα συνεργασίας αλλά κι ενίσχυσης της ομάδας. 

Συγκεκριμένα:

• Κάθε μία από τις δύο πλευρές έλαβε ικανοποιητικές εξηγήσεις σχετικά με πρόσφατα γεγονότα τα οποία- όπως συμφωνήθηκε- δεν θα είναι αποδεκτά από εδώ και στο εξής, ενώ υπήρξε δέσμευση ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβούν. Η κοινή αγάπη για τον Παναθηναϊκό είναι ικανή από μόνη της να οδηγήσει στο να ξεχαστούν όσα προηγήθηκαν.

• Συμφωνήθηκε ότι από το καλοκαίρι ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ.Δημήτρης Γιαννακόπουλος, θα ενισχύσει οικονομικά την ΠΑΕ , χωρίς να αγοράσει μετοχές ή ποσοστό στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά θα συνδράμει σημαντικά με ένα ποσό το οποίο θα κατατεθεί μέσω της Παναθηναϊκής Συμμαχίας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι θα είναι ευπρόσδεκτη κάθε μορφή βοήθειας από την πλευρά του κ. Γιαννακόπουλου.

• Συζητήθηκε διεξοδικά το ενδεχόμενο συμπόρευσης των δύο προέδρων στο χώρο των Media με δεδομένο ότι αμφότεροι δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα.

• Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κ. Γιάννης Αλαφούζος δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία εμπλοκή στην εταιρεία από ανθρώπους οι οποίοι κατά το παρελθόν ηγήθηκαν της πολυμετοχικότητας.

• Ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε ειλικρινείς εξηγήσεις σε ό,τι αφορά στο θέμα των ξένων επενδυτών και ανέλυσε τα αίτια εκείνα που προέκυψαν και τα οποία τελικά δεν καθιστούν- στην παρούσα χρονική στιγμή τουλάχιστον - πρόσφορο το έδαφος για επένδυση.

• Οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε περαιτέρω ειλικρινή συνεργασία μεταξύ τους με γνώμονα το καλό του συλλόγου που αγαπούν εκατομμύρια φιλάθλων σε όλο τον κόσμο.

Πάντως, στις τάξεις της ομάδας υπάρχει πίστη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά και τη νίκη του Παναθηναϊκού στην Κομοτηνή κόντρα στον Πανθρακικό με 2-0, μειώνοντας στους τρεις βαθμούς τη διαφορά του από τον τρίτο Ατρόμητο και στους πέντε από τον δεύτερο ΠΑΟΚ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO