Γενικά

02 Δεκεμβρίου 2014 15:16

Το ποδόσφαιρο είναι «θρησκεία» στην Αργεντινή

Text to Speech

Οι περισσότεροι από τους σύγχρονους αστέρες της Εθνικής Αργεντινής έχουν ένα δρόμο προς τιμήν τους.

Μπορεί η Βραζιλία να θεωρείται η χώρα που το ποδόσφαιρο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της  ζωής των κατοίκων της, αλλά και στη χώρα του ποδοσφαιρικού «εχθρού»  της την Αργεντινή δεν πάνε πίσω.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περιοχή Τσανιάρ που βρίσκεται στα περίχωρα της πόλης Τουκούμαν. Οι τοπικοί ιθύνοντες αποφάσισαν να δώσουν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης ονόματα ποδοσφαιριστών που έχουν δοξάσει την «Μπιανκοσελέστε».

 Έτσι λοιπόν στην περιοχή αυτή κάλλιστα θα μπορούσατε να μένετε σε οδούς που έχουν δανειστεί το όνομα τους από αστέρες της μπάλας όπως οι: Λιονέλ Μέσι, Άνχελ Ντι Μαρία, Σέρχιο Αγκουέρο, Μάρτιν Ντεμικέλις, Μάξι Ροντρίγκεζ, Χαβιέρ Ματσεράνο και Πάμπλο Ζαμπαλέτα.

Η αγάπη των Λατινοαμερικάνων γενικά και των Αργεντίνων και Βραζιλιάνων ειδικότερα, για τη στρογγυλή θεά είναι παροιμιώδης. Το συνηθέστερο όνειρο των παιδιών που μεγαλώνουν στις φτωχογειτονιές κλοτσώντας αυτοσχέδιες μπάλες, είναι κάποιοι στιγμή μεγαλώνοντας να μοιάσουν στα ινδάλματα τους και να γίνουν εκείνοι οι «θεοί», στις καρδιές των συμπατριωτών τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO