Διεθνείς διοργανώσεις

18 Αυγούστου 2016 22:18

Ρίο 2016:Επιβλητική εμφάνιση και νίκη επί των Ισπανών στο πόλο

Η εθνική μας ομάδα άφησε πίσω την κακή εμφάνιση με τους Ιταλούς και πήρε τη νίκη με 9-7 κόντρα στους Ισπανούς. Το Σάββατο με την Ουγγαρία για την 5η θέση.

Ρίο 2016:Επιβλητική εμφάνιση και νίκη επί των Ισπανών στο πόλο
-

«Το μη χείρον βέλτιστον» για την εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Αφού έχασε την ευκαιρία να μπει στην τετράδα και να διεκδικήσει μετάλλιο, για πρώτη φορά στην ιστορία του, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εξασφάλισε τουλάχιστον ένα πλασάρισμα στην εξάδα της διοργάνωσης, νικώντας απόψε 9-7 την Ισπανία σε αγώνα κατάταξης.

Πλέον η ελληνική ομάδα θα διεκδικήσει το Σάββατο (22:30), απέναντι στην Ουγγαρία, την πέμπτη θέση, που θα είναι η δεύτερη καλύτερη κατάταξή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά την τέταρτη της Αθήνας. 

Το πρώτο ημίχρονο έμοιαζε πολύ με τον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Βελιγραδίου (7-2), τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς οι Ισπανοί δεν μπορούσαν να «ξεκλειδώσουν» την ελληνική άμυνα. Ο Φλέγκας «νικήθηκε» για πρώτη φορά μετά από 13 λεπτά αγώνα, αλλά στο διάστημα αυτό οι παίκτες του Θόδωρου Βλάχου δεν κατάφεραν να αποκτήσουν σημαντικό προβάδισμα, καθώς είχαν άσχημα ποσοστά στην επίθεση, τόσο στα ίσια όσο και στον παίκτη παραπάνω.

Το γκολ του Βλαχόπουλου σχεδόν στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου έδωσε προβάδισμα 3-1 στην εθνική, που είχε ήδη «φορτωμένο» με δύο ποινές τον Γιάννη Φουντούλη. 

Στη συνέχεια το παιχνίδι «άνοιξε», αλλά η ελληνική ομάδα με 3/3 στον παίκτη παραπάνω διατήρησε και αύξησε το προβάδισμά της, φτάνοντας στο +4 (7-3), πριν ο Μολίνα με το τρίτο προσωπικό τέρμα του μειώσει σε 7-4, στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου.

Η εθνική έπαιξε λίγο με τη... φωτιά, προσπαθώντας να «ροκανίσει» από νωρίς το χρόνο, αλλά ο Κώστας Μουρίκης με δύο γκολ (ένα στον παραπάνω και ένα με παλικαρίσια διπλή προσπάθεια από θέση φουνταριστού) «τελείωσε» τον αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 2-1, 4-3, 2-3 

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θόδωρος Βλάχος): Φλέγκας, Μυλωνάκης 1, Δερβίσης, Γεννηδουνιάς, Φουντούλης 1, Ποντικέας, Αφρουδάκης 2, Δελακάς 1, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 1, Γαλανόπουλος (δεν έπαιξε).

ΙΣΠΑΝΙΑ (Γκαμπριέλ Ερνάντεθ): Αγκιλάρ, Μουνάριθ 2, Ρόκα, Αλαρκόν, Μολίνα 4, Μινγκουέλ, Σίρανι, Εσπανιόλ 1, Ταχούλ, Φερνάντεζ, Μάγιαρακ, Ετσενίκε, Λόπεζ

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)

Τελευταία Videos