Ποδόσφαιρο

21 Δεκεμβρίου 2015 21:39

Στην αντεπίθεση Μπλάτερ και Πλατινί

Text to Speech

Έφεση κατά του 8ετή αποκλεισμού τους θα ασκήσουν Μπλάτερ και Πλατινί. Αιχμές κατά της επιτροπής δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.

Στην αντεπίθεση Μπλάτερ και Πλατινί

Ο (απερχόμενος) πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, στον οποίο η επιτροπή δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας επέβαλε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για οκτώ χρόνια, ότι θα καταθέσει έφεση κατά της τιμωρίας του.

«Θα παλέψω για μένα και θα παλέψω για τη FIFA» τόνισε χαρακτηριστικά ο 79χρονος Ελβετός και πρόσθεσε ότι θα διαβιβάσει την υπόθεσή του στην επιτροπή εφέσεων της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, θα προσφύγει στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης ή θα κινηθεί νομικά στα ελβετικά δικαστήρια, εάν χρειαστεί.

Για την επιτροπή δεοντολογίας επισήμανε ότι «κάτι δεν πάει καλά σε αυτό το σύστημα», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η εν λόγω επιτροπή δεν έχει δικαίωμα να πηγαίνει ενάντια στον πρόεδρο της FIFA. 

Από την πλευρά του και ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, δήλωσε ότι θα προσφύγει στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), προκειμένου να δώσει μάχη κατά της τιμωρίας του από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA που του επέβαλε απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για οκτώ χρόνια, την οποία χαρακτήρισε «καθαρή μασκαράτα».

Ο παλαίμαχος Γάλλος διεθνής μέσος και ο (απερχόμενος) πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, τιμωρήθηκαν με οκταετή αποκλεισμό και πρόστιμο για τα 2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα που κατέβαλε η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία στον Πλατινί το 2011, όταν ο Ελβετός παράγοντας διεκδικούσε την επανεκλογή του στο ανώτατο ποδοσφαιρικό αξίωμα. Μέχρι να του επιβληθεί προσωρινός αποκλεισμός, τον Οκτώβριο, ο Πλατινί θεωρείτο φαβορί να διαδεχθεί τον Μπλάτερ στην προεδρία της FIFA, στις αρχαιρεσίες που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον προσεχή Φεβρουάριο.

«Η απόφαση δεν είναι έκπληξη για μένα: η διαδικασία που κινήθηκε εναντίον μου από την επιτροπή δεοντολογίας της FIFA είναι μια καθαρή μασκαράτα» τονίζει σε δήλωσή του ο Πλατινί και συνεχίζει: «Έχει στηθεί για να αμαυρώσει το όνομά μου από όργανα που γνωρίζω καλά και που για μένα στερούνται κάθε αξιοπιστίας ή νομιμότητας». Ο 60χρονος Γάλλος υπογραμμίζει ότι έχει ήσυχη τη συνείδησή του και πως θα αμφισβητήσει την απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας στο CAS και τελικά θα ζητήσει αποζημίωση στο πλαίσιο αστικής δίκης. «Θα το πολεμήσω ως το τέλος» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωσή της, η FIFA δηλώνει ότι «αναγνωρίζει τις αποφάσεις της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας και δεν έχει κάποιο περαιτέρω σχόλιο». 

VIDEO