Γενικά

05 Δεκεμβρίου 2016 13:23

Συγκλονίζουν οι επιζώντες της Σαπεκοένσε

Text to Speech

Ο διασωθείς τερματοφύλακας της ομάδας έδειξε το μεγαλείο της ψυχής του την ώρα που ακρωτηριαζόταν το πόδι του. Δραματική επιδείνωση της υγείας ενός άλλου εκ των 3 διασωθέντων.

Συγκλονίζουν οι επιζώντες της Σαπεκοένσε

Το δράμα της Σαπεκοένσε, που «αφανίστηκε» στην αεροπορική τραγωδία της Κολομβίας, φαίνεται πως δεν έχει τέλος. Η τελευταία κακή είδηση αφορά τον τερματοφύλακα της βραζιλιάνικης ομάδας, Τζάκσον Φόλμαν, έναν από τους τρεις παίκτες, που επέζησαν της συντριβής του αεροσκάφους.

 Ο 24χρονος Βραζιλιάνος γκολκίπερ, υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του δεξιού του ποδιού. Οι γιατροί του νοσοκομείου της Κολομβίας «Ximena Suárez», όπου βρίσκεται, ανέφεραν ότι ο Φόλμαν είναι στη μονάδα εντατικής θεραπείας και η κατάστασή του είναι τώρα σταθερή.

Ο ίδιος ο Φόλμαν συγκόνισε όταν μίλησε για την αεροπορική τραγωδία αλλά και στην προσωπική του περιπέτεια με τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, «προτιμώ τη ζωή και την οικογένεια μου από το πόδι μου», δήλωσε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρουν τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ, ο νεαρός πορτιέρο, ο οποίος υποστηρίζεται και από ομάδα ψυχολόγων.

Στο μεταξύ ο 31χρονος αμυντικός, Ζαμπιέρ Ελιο Νέτο, που ήταν ο τελευταίος που ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Σαπεκοένσε και παρότι ο πατέρας του διαβεβαίωνε πως η κατάσταση της υγείας του καλυτέρευε, τις τελευταίες ώρες υπήρξε μια σοβαρή υποτροπή.

Μια λοίμωξη του αναπνευστικού έχει επιδεινώσει την υγεία του και τη δεδομένη στιγμή διατηρείται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη. Η κατάσταση της υγείας του είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη μετά από αυτήν την εξέλιξη και σύμφωνα με τους γιατρούς που τον παρακολουθούν οι επόμενες 48 ώρες είναι πολύ σημαντικές.

VIDEO