Ποδόσφαιρο

08 Μαΐου 2018 16:00

Μαρτίνς: “Ψυχή” και ποιότητα για να πάρουμε πρωτάθλημα

Text to Speech

Τα όνειρα του για την πορεία του Ολυμπιακού ανέλυσε ο Πέδρο Μαρτίνς, στην επίσημη παρουσίαση του. Τι χαρακτήρισε ως την “Ιθάκη” του.

Μαρτίνς: “Ψυχή” και ποιότητα για να πάρουμε πρωτάθλημα

Του Βασίλη Χατζηδάκη

Η εποχή Μαρτίνς ξεκίνησε και επίσημα στον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος δήλωσε ότι οραματίζεται μία ομάδα που θα παίζει «ελκυστικό» ποδόσφαιρο, με εναργέστερη ταυτότητα και ακόμη πιο ξεκάθαρο στόχο: τον θρόνο του πρωταθλητή! Ο νέος «καπετάνιος» των «ερυθρολεύκων» γνωρίζει ότι πρέπει να αφήσει στο παρελθόν τις «φουρτούνες» τις φετινής περιόδου και να οδηγήσει την ομάδα σε… ήρεμα νερά.

Το «ως ευ παρέστης» στον Μαρτίνς είπε ο Κριστιάν Καρεμπέ: «Είναι ημέρα που πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να υποδεχτούμε τον νέο προπονητή της ομάδας, τον κύριο Μαρτίνς. Τον καλωσορίζουμε. Έχει υπάρξει πολύ πετυχημένος ποδοσφαιριστής, έχοντας περάσει από Μαρίτιμο, Ρίο Άβε και Γκιμαράες. Ελπίζουμε να μπορέσει να καθιερώσει σε εμάς, όσα έκανε και τον οδήγησαν να γίνει ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Πορτογαλία».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πορτογάλος, ο οποίος δήλωσε, αρχικά:  «Είναι μεγάλη τιμή ότι μπορώ να εκπροσωπήσω το μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε με έναν νέο κύκλο, φυσικά διατηρώντας το τεράστιο μέγεθος που έχει ο σύλλογος». 

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων

-Για τα συστατικά της επιτυχίας: «Ποιότητα και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η υποχρέωση που πρέπει να έχουμε. Ακόμα και όταν δεν μπορούμε να παίξουμε καλά, θα πρέπει να δείχνουμε καρδιά και ψυχή». 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

-Για το πότε έγινε η πρώτη επαφή με τον Ολυμπιακό και για τις εκτεταμένες αλλαγές που θα γίνουν στο ρόστερ: «Η πρώτη επαφή έγινε πριν από ένα χρόνο με τον Κριστιάν στην Πορτογαλία. Είναι πολύ λογικό μετά από λιγότερο επιτυχημένες σεζόν, να γίνονται αλλαγές. θα προσπαθήσουμε να μην είναι τόσο ριζικές, διότι η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες, σε συνεννόηση με τη διοίκηση». 

-Για το αν έχει μιλήσει με συμπατριώτες του, πρώην προπονητές του Ολυμπιακού: «Ειλικρινά δεν το έκανα, δεν είχα την ευκαιρία, διότι είχα προτεραιότητα να γνωρίσω τον Ολυμπιακό, να μάθω το ρόστερ του, να δουλέψω εδώ. Προτίμησα να κάνω εγώ τη δική μου εκτίμηση για την παρούσα κατάσταση». 

-Για τον τρόπο παιχνιδιού που σκέφτεται: «Γνωρίζω καλά ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι απαιτητικοί. Η φιλοσοφία της ομάδας χάθηκε αυτή τη σεζόν. Είμαι προετοιμασμένος για να το αλλάξουμε. Ξέρουμε ότι και η επόμενη σεζόν θα είναι δύσκολη, οι αντίπαλοί μας είναι εξαιρετικά δυνατοί.». 

-Για όσα θα ήθελε να αλλάξει τακτικά στην ομάδα: «Να παίζουμε επιθετικά, να έχουμε προσωπικότητα, να έχουμε τον έλεγχο για να μπορούμε να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα. Είναι κάτι που έρχεται με πολλή δουλειά. Στόχος μας είναι ελκυστικό ποδόσφαιρο, μια εικόνα που θα αρέσει στον κόσμο». 

-Για τις εισηγήσεις του σχετικά με το ρόστερ και για τις ακαδημίες: «Δεν πρόκειται να μιλήσω για θέματα τα οποία πρέπει να συζητηθούν ανάμεσα στην διοίκηση και στον προπονητή. Δεν θα ανακοινώσω κάτι μέχρι να ληφθούν οι αποφάσεις. Υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι θα αρχίσουν τη σεζόν για να τους δω καλύτερα: ο Τσιμίκας, ο Σιώπης, ο Μάνος, ο Μανθάτης. Θέλουμε να τους δούμε από κοντά, να δουλέψουν μαζί μας». 

-Για το γεγονός ότι μέχρι τώρα οι ομάδες στις οποίες έχει δουλέψει δεν διεκδικούσαν πρωτάθλημα: «Δεν είναι κάτι που με αγχώνει. Δεν μπορώ να συγκρίνω τις ομάδες. Είμαι προετοιμασμένος. Ήρθα και γνώριζα τι θα αντιμετωπίσω. Ήρθα για να νικήσω. Γνωρίζω ότι η ομάδα προέρχεται από μια περίεργη σεζόν. Γνωρίζω ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα είμαστε πρωταθλητές. Aυτό που θέλω είναι οι παίκτες να τα δώσουν όλα για να ικανοποιήσουν τον κόσμο μας. Θα συνεχίσω το ψάξιμο στην ακαδημία για παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν να παρουσιάσουμε καλά αποτελέσματα και ωραίο θέαμα». 

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

-Για την αύξηση των Ελλήνων παικτών στο ρόστερ και για τα μεταγραφικά σενάρια: «Πρώτο κριτήριο είναι η ποιότητα. Αν μπορούμε να συνδυάσουμε την ποιότητα με Έλληνες παίκτες και ειδικά με παίκτες από την ακαδημία θα ήταν το ιδανικό. Η αγορά είναι ανοιχτή, παρακολουθούμε ποδοσφαιριστές από πολλές χώρες, δεν έχει σημασία από που θα έρθουν». 

-Για το μήνυμα που θέλει να στείλει στους οπαδούς: «Έχουμε ανάγκη τη στήριξη του κόσμου, θα είναι δύσκολη σεζόν λόγω της δυναμικότητας των αντιπάλων μας». 

-Για τα θέματα πειθαρχίας: «Οι παίκτες θα εκπροσωπούν παντού τον Ολυμπιακό. Θα σέβονται και θα βοηθήσουν τον σύλλογο να γίνει όπως πρέπει. Συμπεριφορές που δεν επιτρέπονται θα κρίνονται γρήγορα και αποφασιστικά. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος». 

-Για το αν είναι πρώτο μέλημα τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (με δεδομένη την εμπειρία που έχει και από τις προηγούμενες ομάδες του) ή το «χτίσιμο» της ομάδας για τη νέα σεζόν: «Και τα δύο. Όλα να συνδυαστούν. Εάν σκεφτείτε πως σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε πρώτο επίσημο και σημαντικό παιχνίδι. Θα κάνουμε προετοιμασία και για την Ευρώπη και για το πρωτάθλημα». 

 ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ

Τον επίλογο στην παρουσίαση του Πέδρο Μαρτίνς «έγραψε» ο Σάββας Θεοδωρίδης, ο οποίος ζήτησε σύμπνοια: «Ο Ολυμπιακός σας έχει ανάγκη όλους περισσότερο από ποτέ. Προσέχετε όλοι τις δηλώσεις, τον πόλεμο, το πιο βρώμικο πρωτάθλημα όλων των εποχών. Έχουμε όλοι μας υποχρέωση να γίνουμε ένα, μαζί με τον προπονητή.

Έχω απεριόριστη εμπιστοσύνη στους Πορτογάλους προπονητές. Μαζί με τον Ζαρντίμ, με τον Περέιρα, τον Σίλβα τον Μπέντο πήραμε πρωταθλήματα και Κύπελλα. Μας πάει το πορτογαλικό πρωτάθλημα. ο πρόεδρος φρόντισε ο νέος προπονητής να έρθει στην κατάλληλη στιγμή, για να δει τα χάλια μας. Αυτό δεν ήταν Ολυμπιακός. Είναι ο χειρότερος Ολυμπιακός όλων των εποχών. Δεν θέλω να σχολιάσω αυτά τα πράγματα.

Θέλω να υπάρχει σύμπνοια μεταξύ εσάς, του προπονητή, των παικτών και όλων, γιατί θα αντιμετωπίσουμε τα διπλάσια προβλήματα και βρωμιές από αυτά που γίνανε φέτος. Δεν υπάρχει περίπτωση να τα αποφύγουμε. Ήδη προσπαθούν να βγάλουν ποιος θα είναι πρωταθλητής του χρόνου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO