Ποδόσφαιρο

25 Οκτωβρίου 2018 13:57

Ο Άγγελος Αναστασιάδης νέος προπονητής της εθνικής ομάδας

Text to Speech

Ο έμπειρος τεχνικός αναλαμβάνει την θέση του Σκίμπε, σε μια προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της ομάδας

Ο Άγγελος Αναστασιάδης νέος προπονητής της εθνικής ομάδας

Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ αποφάσισε την λύση της συνεργασίας με τον Μικαελ Σκίμπε και την εξουσιοδότηση για τις σχετικές επαφές για αντικατάσταση του, στον πάγκο της εθνικής από τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Ο Σκίμπε θα αποχωρήσει άμεσα, καθώς το ματς κόντρα στη Φινλανδία φαίνεται πώς ήταν το τελευταίο του!

Ο έμπειρος Έλληνας τεχνικός αποτελεί προσωπική επιλογή του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου και πλέον όλοι μιλούν για την "εποχή Αναστασιάδη" που αρχίζει στην Εθνική, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό θα είναι ως το τέλος του 2019, οπότε και θα ολοκληρωθούν τα προκριματικά του EURO 2020, ενώ αν η Εθνική προκριθεί η συνεργασία θα ανανεωθεί.

Μετά τον Βασίλη Δανιήλ το 2001, ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ο πρώτος μόνιμος Έλληνας τεχνικός που αναλαμβάνει το αντιπροσωπευτικού μας συγκρότημα.

Το κριτήριο για την επιλογή του Άγγελου Αναστασιάδη είναι η εμπειρία του, τόσο σε πάγκο Εθνικής ομάδας, καθώς έχει διατελέσει προπονητής στην Εθνική Κύπρου για επτά χρόνια (2004-2011), όσο και σε μεγάλων συλλόγων.

Αν τελικά η πρόσληψη Αναστασιάδη γίνει πραγματικότητα, αυτό σημαίνει ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα οδηγήσει ξανά Έλληνας προπονητής ύστερα από 17 χρόνια. 

Το 2001 ο Νίκος Χρηστίδης είχε αντικαταστήσει τον Βασίλη Δανιήλ και παρέδωσε στον Ότο Ρεχάγκελ, ενώ στο ενδιάμεσο ο Κώστας Τσάνας διετέλεσε υπηρεσιακός προπονητής για πέντε αγώνες. Σε αυτά τα 17 χρόνια, εκτός του Ρεχάγκελ, στον πάγκο της Εθνικής κάθισαν οι Φερνάντο Σάντος, Κλάουντιο Ρανιέρι, Σέρτζιο Μαρκαριάν και Μίχαελ Σκίμπε.

VIDEO