Ποδόσφαιρο

04 Ιανουαρίου 2019 18:12

Οι διαιτητές επιστρέφουν στα γήπεδα για το πρωτάθλημα

Text to Speech

Η απόφαση των διαιτητών, μετά απο συναντήσεις με παράγοντες της Πολιτείας, στον απόηχο του ξυλοδαρμού του Θανάση Τζήλου.

Οι διαιτητές επιστρέφουν στα γήπεδα για το πρωτάθλημα

Να επιστρέψουν στα γήπεδα αποφάσισαν οι 75 διαιτητές και βοηθοί της Super League μετά τη συνάντηση 2, 5 ωρών εκπροσώπων τους με τους Γιώργο Βασιλειάδη, Βαγγέλη Γραμμένο και τον αρχιδιαιτητή Μέλο Περέιρα στα γραφεία της ΕΠΟ.

Οι διαιτητές, που εμφανίστηκαν με πολλά δημοσιεύματα που θεωρούν ότι τους στοχοποιούν, ζήτησαν αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα για τις δυσμενείς κρίσεις και άμεση εφαρμογή του νόμου Κοντονή για επιβολή ποινών σε ΜΜΕ όταν στοχοποιούν πρόσωπα. Επίσης ζήτησαν από τις ΠΑΕ να ρίξουν τους τόνους και να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης κατά του Θανάση Τζήλου. Υπήρξε και ένταση μεταξύ διαιτητών και Βαγγέλη Μπαταγιάννη, καθώς ο πρόεδρος της Super League τους... έβαλε χέρι λέγοντας πως «… η αποχή σας πήγε πίσω το ποδόσφαιρο», ενώ ο Τάσος Παπαπέτρου απάντησε «… δεν ήταν δυνατό να παίζουμε ενώ ένας συνάδελφός μας είναι στο νοσοκομείο».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, έκανε λόγο για «ανήκουστα φαινόμενα που πρέπει να τελειώσουν σήμερα» καλώντας τους διαιτητές να καταγγέλλουν τα πάντα και να τα αναφέρουν στο φύλλο αγώνα. Ζήτησε αυστηροποίηση του πλαισίου για τις δυσμενείς κρίσεις και πρότεινε δημιουργία επιτροπής που θα διερευνά τέτοιες υποθέσεις.

Ο υφυπουργός, Γιώργος Βασιλειάδης, δήλωσε πως «είναι απόφαση της κυβέρνησης για να υπάρχει πλήρης απεγκλωβισμός των διαιτητών από το πατρονάρισμα των παραγόντων». Παρότρυνε, δε, τους διαιτητές να καταγγέλλουν τις περιπτώσεις bullying που δέχονται προσθέτοντας πως «η πολιτεία θέλει να σπάσει αυγά».

Ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα είπε πως «… οι διαιτητές είναι επαρκείς, αλλά δεν έχουν εμπιστοσύνη και γι’ αυτό φέρνουμε ξένους. Δεν μπορεί να λειτουργήσει ο διαιτητής όταν απειλούν τον ίδιο και την οικογένειά του. Αυτό δεν είναι fair play, δεν είναι σπορ».,

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO