Ποδόσφαιρο

18 Μαρτίου 2019 17:33

Ανήλικοι και... “άσχετοι” με τα επεισόδια οι περισσότεροι συλληφθέντες στο ΟΑΚΑ

Text to Speech

Που και πως τους πέρασαν χειροπέδες οι αστυνομικοί, ενώ τα έκτροπα γίνονταν στο εσωτερικό του γηπέδου.

Ανήλικοι και... “άσχετοι” με τα επεισόδια οι περισσότεροι συλληφθέντες στο ΟΑΚΑ

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για εξύβριση, αντίσταση κατά της αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα και επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικών από κοινού, ασκήθηκε σε βάρος των συλληφθέντων από τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ .

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο, ενώ ο εισαγγελέας εξέδωσε διάταξη -σύμφωνα με τον νέο νόμο- με την οποία απαγορεύει την προσέλευση των κατηγορουμένων σε αγωνιστικούς χώρους.

Παράλληλα, εκδόθηκαν από την Εισαγγελία αντίγραφα της δικογραφίας, προκειμένου να σχηματιστεί φάκελος ώστε να ερευνηθούν κακουργηματικές πράξεις σε βάρος αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι 5 από τους 8 συλληφθέντες αίναι ανήλικοι με λευκό ποινικό μητρώο και η σύλληψη τους έγινε εκτός του αγωνιστικού χώρου και μακριά από το χώρο όπου έλαβαν χώρα τα σοβαρά επεισόδια.

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ

Γεροβασίλη: η εικόνα αυτή δεν τιμά κανέναν

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, δήλωσε σχετικά ότι, «η  εικόνα που αντικρίσαμε χθες στο ΟΑΚΑ, δεν τιμά κανέναν».

Όπως συμπλήρωσε η κυρία Γεροβασίλη, «το ζήτημα είναι πολυπαραγοντικό και όχι της Αστυνομίας η οποία έχει ρόλο έξω από τα γήπεδα».

Τέλος η κυρία Γεροβασίλης υπογράμμισε ότι, «ωστόσο το ζήτημα είναι σύνθετο και απασχολεί τόσο εμάς όσο και το υφυπουργείο Αθλητισμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO