Αθλητικά

19 Ιουνίου 2019 17:52

“Μήλον της έριδος” ο Κώστας Σλούκας

Διάβασέ μου το...

"Λευκό χαρτί" του έδωσε η ΤΣΣΚΑ, νέα πρόταση του έκανε ο Ολυμπιακός. Ενδιαφέρον και από την Μακάμπι. Τι περιμένει για να αποφασίσει ο διεθνής γκαρντ.

“Μήλον της έριδος” ο Κώστας Σλούκας
-

Το όνομα του Κώστα Σλούκα αποτελεί ένα από τα πλέον «καυτά» φέτος το καλοκαίρι. Μετά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που χθες (18/6) του... έδωσε «λευκό χαρτί» να συμπληρώσει ο ίδιος το ποσό που θέλει, ο Ολυμπιακός ανέβασε την προσφορά του ελπίζοντας πως θα τον πείσει να ξαναντυθεί στα «ερυθρόλευκα».

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είχαν προτείνει τριετές κλειστό συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 5.200.000 ευρώ στον Κώστα Σλούκα στις αρχές της περασμένης εβδομάδας. Σεβόμενοι το πένθος του διεθνή γκαρντ λόγω της απώλειας του πολυαγαπημένου πατέρα του, στον Ολυμπιακό αποφάσισαν να αφήσουν κάποιο διάστημα πριν τον επαναπροσεγγίσουν. Εν τέλει, με νέα πρόταση, οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν το ποσό στα 5.500.000 ευρώ για τρία χρόνια, δείχνοντας έτσι στον Κώστα Σλούκα πόσο πολύ τον θέλουν κι ενώ η φορολογία στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα υψηλή εν συγκρίσει με άλλες χώρες της Ευρώπης. Εξάλλου, πολλοί από τους πρώην συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό επικοινωνούν μαζί του και προσπαθούν να τον πείσουν να επιστρέψει στην ομάδα με την οποία κατέκτησε δύο τίτλους Euroleague, το 2012 και το 2013.

Το τουρκικό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται (ή την Τετάρτη, 19/6 ή την Παρασκευή 21/6). Αμέσως μετά ο Κώστας Σλούκας θα συζητήσει με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, όπως και οφείλει εξάλλου στον πολυνίκη τεχνικό της Euroleague. Η παρουσία του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς υπήρξε και το βασικό κίνητρο για να αποχαιρετήσει το λιμάνι και να ντυθεί στα χρώματα της Φενερμπαχτσέ το καλοκαίρι του 2015 ο Σλούκας. 

Παρά το γεγονός πως την περασμένη σεζόν παρουσιάστηκε καθυστέρηση πληρωμών στη Φενερμπαχτσέ, με τους παίκτες να μένουν απλήρωτοι για διάστημα 4-5 μηνών, η παραμονή του «Ζοτς» θα είναι αυτή που θα κρίνει κατά πολύ και την παραμονή του Κώστα Σλούκα στην ομάδα της Κωνσταντινούπολης. Ο Σλούκας έχει δηλώσει πολλές φορές πως αισθάνεται ευτυχισμένος στη Φενερμπαχτσέ και πως τη νιώθει «οικογένειά» του, ενώ έχει εκφράσει και τη δυσαρέσκειά του με όσα αρνητικά συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ. 

Εκτός από την πρόταση του Δημήτρη Ιτούδη να διαδεχτεί και να αντικαταστήσει τον Νάντο Ντε Κολό στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Σλούκας έχει δεχτεί προτάσεις και από την Μπαρτσελόνα, αλλά και από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Η απόφασή του, πάντως δεν αναμένεται να ληφθεί πριν ακούσει πρώτα τι έχει να του πει ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ