Αθλητικά

22 Αυγούστου 2019 23:05 Τελευταία ενημέρωση : 23 Αυγούστου 2019 16:54

Europa League: όνειρο απατηλό η πρόκριση για την ΑΕΚ

Διάβασέ μου το...

Στις “ορέξεις” της Τραμπζονσπόρ  παραδόθηκε η Ένωση στο ΟΑΚΑ…

Europa League: όνειρο απατηλό η πρόκριση για την ΑΕΚ
-

Όνειρο απατηλό μοιάζει πλέον η συμμετοχή της ΑΕΚ σε όμιλο του Europa League. Μετά από νέα μετριότατη εμφάνιση, η ομάδα του Μιγκέλ Καρντόσο ηττήθηκε 3-1 από την Τραμπζονσπόρ στο ΟΑΚΑ στο πρώτο ματς των play off και συγκεντρώνει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης, ενόψει της ρεβάνς της 29ης Αυγούστου στην Τραπεζούντα. Το ματς διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και η Ενωση γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από 12 ματς στο Europa League, παρότι προηγήθηκε με τον Λιβάγια στο 4΄. Ακολούθησε, όμως, το χατ τρικ του Κέιλεμπ Εκουμπάν (29΄,77΄,70΄) για την Τραμπζονσπόρ, που έχασε και πέναλτι (δοκάρι) με τον Σόσα στο 24΄.

Το ματς ξεκίνησε ονειρεμένα για την ΑΕΚ που βρήκε γκολ στην πρώτη της «επίσκεψη» στην περιοχή των φιλοξενούμενων. Κούρσα του Λόπες από αριστερά, συρτά στο πέναλτι για τον Λιβάγια και άψογη εκτέλεση σε πρώτο χρόνο από τον Κροάτη για το 1-0 μόλις το 4΄. Τρία λεπτά αργότερα ο Μπάρκας κράτησε το προβάδισμα με πολύ σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Αμπντουλκαντίρ και η Ένωση έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι.

Όμως, υπέστη καθίζηση όσον αφορά την συνολική αμυντική της λειτουργία και ειδικά στις στημένες φάσεις με αποτέλεσμα τα πάντα να έρθουν... τούμπα πριν ακόμα ολοκληρωθεί το ημίχρονο. Στο 24΄ η Τραμπζονσπόρ έχασε πέναλτι με το Σόσα να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Πολύ αυστηρή η απόφαση του διαιτητή στην ανατροπή του Νόβακ από τον Βράνιες, αλλά η ΑΕΚ γλύτωσε την ισοφάριση. Όχι όμως και στο 28΄ όταν από κόρνερ και «καραμπόλα» στον Περέιρα, η μπάλα στρώθηκε στον Εκουμπάν που δεν είχε πρόβλημα να τη στείλει στα δίχτυα.

Σα να μην έφτανε αυτό, στο 44΄ πάλι ο Εκουμπάν με κεφαλιά από κόρνερ του Σόσα έγραψε το 1-2 στέλνοντας την ΑΕΚ στα αποδυτήρια με έναν... Γολγοθά μπροστά της.

Η κατάσταση όχι απλώς δεν βελτιώθηκε, αλλά μάλλον επιδεινώθηκε στο β΄ ημίχρονο. Ηταν τυχερή η ΑΕΚ που οι Τούρκοι δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια και το σκορ δεν ξέφευγε δίνοντας την ευκαιρία στον Καρντόσο να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις με Ζεράλντες και Κρίστιτσιτς. Όμως, ο μικρός «δαίμονας» της Τραμπζονσπόρ, ο 20χρονος Αμντουλκαντίρ δεν ήταν τόσο επιπόλαιος. Στο 70΄ ενώ βρέθηκε σε θέση για σουτ, επέλεξε μια ασίστ «μισό γκολ» στον Εκουμπάν, ο οποίος δεν πλάσαρε τον Μπάρκα και συμπλήρωσε το δικό του εκπληκτικό χατ τρικ. Ο Γκανέζος (με ιταλικό διαβατήριο) επιθετικός, μαζί με τον νεαρό Αμπντουλκαντίρ ήταν απόψε ό,τι καλύτερο, στο ΟΑΚΑ και βασικοί παράγοντες στον θρίαμβο της τουρκικής ομάδας.

Οι συνθέσεις:  

ΑΕΚ (Μιγκέλ Καρντόσο): Μπάρκας, Λόπες, Σβάρνας, Βράνιες, Παουλίνιο, Σιμόες, Σιμάο (63΄ Κρίστιτσιτς), Βέρντε (65΄ Ζεράλντες), Λιβάγια, Μάνταλος, Ολιβέιρα (83΄ Γιακουμάκης).

ΤΡΑΜΠΖΟΝΣΠΟΡ (Ουνάλ Καραμάν): Ουγκουρτσάν, Νόβακ, Χοσεϊνί, Τούρκμεν, Ζοάο Περέιρα, Σόσα, Πάρμακ, Ενουακαέμε (71΄ Αβντίτζα), Εκουμπάν (90+2΄ Σαρί), Αμπντουλκαντίρ Ουμούρ, Σέρλοτ (77΄ Ντογκάν)