Αθλητικά

14 Σεπτεμβρίου 2019 15:19

Davis Cup: “Αέρας” ο Τσιτσιπάς

Διάβασέ μου το...

Σε συνδυασμό με τη νίκη του Μιχάλη Περβολαράκη η Ελλάδα έκανε το 2-0 επί της Λετονίας και εξασφάλισε την 3η θέση στο Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης.

Davis Cup: “Αέρας” ο Τσιτσιπάς
-

Διπλή «μάχη» έδωσε σήμερα στο Tatoi Club ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Από τη μία μεριά ο πολύ καλός Λετονός αντίπαλός του Μάρτινς Πόντζους και από την άλλη ο πολύ ισχυρός άνεμος, που εμπόδιζε διαρκώς τις όποιες προσπάθειες και δεν τον άφηνε να ξεδιπλώσει τις αρετές του μέσα στο κορτ. Ήθελε να ικανοποιήσει τον κόσμο, που ήρθε να τον δει και ο αέρας δεν τον άφηνε, αφού συνεχώς στα χτυπήματα άλλαζε την τροχιά στο μπαλάκι.

Όλα αυτά ήταν αρκετά για να μην προσφέρει το θέαμα που ήθελε ο 21χρονος Έλληνας τενίστας, δεν ήταν όμως αρκετά για να τον σταματήσουν κι έτσι νίκησε με 6-4, 6-4 τον Μάρτινς Πόντζους και σε συνδυασμό με τη νίκη νωρίτερα του Μιχάλη Περβολαράκη επί του Ρόμπερτ Στρόμπαχς, η Ελλάδα έκανε το 2-0 επί της Λετονίας και εξασφάλισε την 3η θέση στο Group III της Ευρωαφρικανικής Ζώνης. Ανάμεσα στους θεατές ήταν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ως προς το ματς, ο Τσιτσιπάς μακριά από τον καλό εαυτό του, βρέθηκε στο πρώτο σετ να χάνει 3-1 και 4-3, όμως κάπου εκεί μίλησε το πείσμα του, ισοφάρισε σε 4-4 και το πήρε με 6-4.

Στο δεύτερο σετ βρέθηκε πάλι να ακολουθεί τον Πόντζους στα γκέιμς, χωρίς να σπάσει ο ένας το σερβίς του άλλου μέχρι το 4-4. Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ, στη συνέχεια σέρβιρε και τέλειωσε το σετ πάλι με 6-4. 

Έτσι, ολοκληρώθηκε η πρώτη παρουσία στο Davis Cup του κορυφαίου Έλληνα τενίστα και νο 7 ης παγκόσμιας κατάταξης και το ντεμπούτο του στην Εθνική ανδρών, με τέσσερις νίκες σε τέσσερα ματς και χωρίς να χάσει σετ. Διαδοχικά νίκησε τον Τομ Ντίντριχ από το Λουξεμβούργο με 6-1, 6-0, τον Χούμπερτ Χούρκας από την Πολωνία με 6-3, 6-1, τον Λούκας Καταρίνα από το Μονακό με 6-2, 6-1 και σήμερα τον Λετονό Μάρτινς Πόντζους με 6-4, 6-4.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ