Αθλητικά

15 Οκτωβρίου 2019 09:03

Οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές χαιρέτησαν ξανά στρατιωτικά στον αγώνα με τη Γαλλία!

Διάβασέ μου το...

Αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Τουρκίας, προκάλεσαν ξανά με την κίνηση τους, παίζοντας το παιχνίδι του Ερντογάν.

Οι Τούρκοι ποδοσφαιριστές χαιρέτησαν ξανά στρατιωτικά στον αγώνα με τη Γαλλία!
-

Την περασμένη εβδομάδα η κίνηση των Τούρκων διεθνών να χαιρετήσουν στρατιωτικά μετά την νίκη τους με 1-0 επί της Αλβανίας για τα προκριματικά του EURO 2020, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στην διεθνή ποδοσφαιρική κοινότητα.

Η συντριπτική πλειοψηφία φιλάθλων, ποδοσφαιριστών και παραγόντων, τάχθηκε κατά την συγκεκριμένης επιλογής, η οποία εμπεριέχει σαφές υπονούμενο στήριξης και συμπαράστασης στους Τούρκους στρατιώτες που έχουν εισβάλει στο βόρειο τμήμα της Συρίας, όπου κατοικούν κατά κύριο λόγο, Κούρδοι.

Μάλιστα η UEFA είπε μέσω αξιωματούχων της, ότι θα ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο τιμωρίας της τουρκικής εθνικής ομάδας.

Ωστόσο, οι αντιδράσεις αυτές άφησαν αδιάφορους τους Τούρκους διεθνείς, οι οποίοι αμέσως μετά την ισοφάριση σε 1-1 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γαλλία για την ίδια διοργάνωση, επανέλαβαν παρόμοια συμπεριφορά.

Μόλις ο Καάν Αϊχάν ισοφάρισε, Τούρκοι ποδοσφαιριστές συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ και σηκώνοντας το δεξί χέρι χαιρέτησαν στρατιωτικά, σε μία εικόνα που έκανε τον γύρο του πλανήτη μέσα από τους τηλεοπτικούς δέκτες.

Euro 2020 - Γαλλία - Τουρκία - στρατιωτικός χαιρετισμός

Η αναμέτρηση διεξήχθη υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγω της αντίθετης στάσης που έχει εκφράσει η γαλλική κυβέρνηση στην επίθεση της Τουρκίας. Όμως οι Τούρκοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο είχαν άψογη συμπεριφορά, επικροτώντας την «Μασσαλιώτιδα» πριν την έναρξη του αγώνα.

Το μοναδικό... εξωαγωνιστικό περιστατικό, σημειώθηκε στα τελευταία λεπτά, με την ανάρτηση ενός φιλοκουρδικού πανό, στο οποίο μπορούσε κανείς να διαβάσει την -γραμμένη με κόκκινα γράμματα- φράση «Σταματήστε να σκοτώνετε τους Κούρδους».