Αθλητικά

16 Οκτωβρίου 2019 18:20

Σάλος με τον στρατιωτικό χαιρετισμό από παιδιά Τούρκων μεταναστών (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Εθνικιστικός παροξυσμός των Τούρκων σε αθλητικές εκδηλώσεις, σε μία προσπάθεια στήριξης των επιθέσεων στη Συρία.

Σάλος με τον στρατιωτικό χαιρετισμό από παιδιά Τούρκων μεταναστών (εικόνες)
-

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Βέλγιο από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας με ανήλικους ποδοσφαιριστές μία ομάδας Τούρκων μεταναστών να χαιρετούν στρατιωτικά, σε μία κίνηση επιδοκιμασίας της τουρκικής εισβολής στη Συρία.

Ο λόγος για παιδιά ηλικίας 8-10 ετών της Turkse Fc Beringen, τα οποία παροτρύνθηκαν, προφανώς, να μιμηθούν το παράδειγμα των παικτών της Εθνικής Τουρκίας, που επιδίδονται σε ανάλογους πανηγυρισμούς, δυσφημώντας το ποδόσφαιρο.

Έπειτα από μία νίκη της ομάδας Κ10, το προπονητικό τιμ ανέβασε στα social media φωτογραφίες με τα παιδιά να ποζάρουν χαιρετώντας στρατιωτικά. Στο μήνυμα που συνόδευε την ανάρτηση, έκαναν λόγο για «ένα δώρο προς τους στρατιώτες μας».

Βέλγιο - Ανήλικοι ποδοσφαιριστές - Τούρκοι μεταναστες - χαιρετούν στρατιωτικά

Όπως είναι φυσικό, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν πέρασε απαρατήρητη. Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στο Βέλγιο διέταξε έρευνα, ενώ ο Υπουργός Αθλητισμού σχολίασε: «Είναι ανήκουστο μικρά παιδιά να χρησιμοποιούνται για πολιτική και στρατιωτική προπαγάνδα. Η Ομοσπονδία πρέπει να δράσει γρήγορα. Θα πολεμήσουμε για ξένες συρράξεις μέσα στα γήπεδα μας; Ο αθλητισμός πρέπει να ενώνει τα παιδιά και όχι να τα χωρίζει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ