Αθλητικά

20 Οκτωβρίου 2019 21:46 Τελευταία ενημέρωση : 21 Οκτωβρίου 2019 14:11

“Καθάρισε” με… ανατροπή η ΑΕΚ

Διάβασέ μου το...

Ο Μάνταλος οδήγησε την Ένωση στη νίκη κόντρα στον Βόλο…

“Καθάρισε” με… ανατροπή η ΑΕΚ
-

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η ΑΕΚ επικράτησε 3-2 του Βόλου στο γήπεδο της Ριζούπολης, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με καταπληκτικό γκολ του Τόρες στο 24΄, αλλά ο Λιβάγια στο 31΄ και ο Μάνταλος στο 74΄ (πέναλτι) και το 78΄ βοήθησαν την Ένωση να αποφύγει μια σοβαρή «γκέλα». Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 83΄ ο Δημόπουλος. 

Σε όλα αυτά, βέβαια, έπαιξε καθοριστικό ρόλο η αποβολή του Μουνίθ με απευθείας κόκκινη για άκρως επικίνδυνο τάκλιν στον Σιμόες, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Με παίκτη λιγότερο οι Βολιώτες δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το γκολ-θαύμα με το οποίο πήραν το προβάδισμα κι ενώ είχαν ήδη ισοφαριστεί από τον πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια. 

Άντεξαν, πάντως, για το μεγαλύτερο μέρος του β΄ ημιχρόνου, μέχρι που ο Ολιβέιρα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Γκαραβέλη και ο Μάνταλος στο 74΄ έβαλε την ΑΕΚ στη θέση του οδηγού. Με το δεύτερο γκολ του αρχηγού (που είχε να σκοράρει στο πρωτάθλημα από τον περασμένο Απρίλιο!) στο 78΄, η κατάσταση ξεκαθάρισε οριστικά και οι «κιτρινόμαυροι» παραμένουν στο «κυνήγι» του Ολυμπιακού, μία εβδομάδα πριν από το μεγάλο ντέρμπι του «Γ.Καραϊσκάκης». Το γκολ του Δημόπουλου με φάουλ (κόντραρε η μπάλα και άλλαξε πορεία) στο 83΄ δεν διαφοροποίησε κάτι ουσιαστικά. 

Οι συνθέσεις   

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου (72΄ Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Γαλανόπουλος (46΄ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Βέρντε (76΄ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος, Ολιβέιρα. 

ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης, Αουγκούστο Μαξ (84΄ Ηλιόπουλος), Τόρες (83΄ Γιαχιά), Ζοάο, Μουνίθ, Γέντρισεκ (79΄ Μαντζής).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ