Αθλητικά

23 Οκτωβρίου 2019 08:39 Τελευταία ενημέρωση : 23 Οκτωβρίου 2019 14:47

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο Ολυμπιακός – Μπάγερν Κ19

Διάβασέ μου το...

Τους δράστες των επεισοδίων στου Ρέντη ψάχνει η Αστυνομία. Επαφές Αυγενάκη με την UEFA, τον Αθλητικό Εισαγγελέα και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια στο Ολυμπιακός – Μπάγερν Κ19

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι αστυνομικές έρευνες για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών των επεισοδίων, που σημειώθηκαν το απόγευμα στον αγωνιστικό χώρο του προπονητικού κέντρου Ρέντη, όπου διεξαγόταν ο ποδοσφαιρικός αγώνας Ολυμπιακού - Μπάγερν Μονάχου για το Youth League.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 18:45, ομάδα περίπου σαράντα ατόμων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας ρόπαλα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν σε φιλάθλους της γερμανικής ομάδας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις εξ αυτών, καθώς και ένας Έλληνας υπάλληλος.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης μετά τα ντροπιαστικά επεισόδια προχώρησε σε επαφές με την Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την UEFA, αλλά και τον Αθλητικό Εισαγγελέα.

Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου - UEFA Youth League - διακοπή αγώνα - επεισόδια

Η σχετική ενημέρωση:

«Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αμέσως μετά από τα πρωτοφανή επεισόδια, που συνέβησαν το απόγευμα στον αγώνα Ολυμπιακός-Μπάγερν για το Youth League της UEFA και τα οποία δυσφημούν την Ελλάδα διεθνώς, προχώρησε άμεσα σε:

  • συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η βία στα γήπεδα έκανε εκ νέου την εμφάνισή της.
  • επικοινωνία με στελέχη της UEFA, καθώς και με τον Αθλητικό Εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, με τον οποίο προγραμματίστηκε συνάντηση αύριο, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι.
  • συνεργασία με τον πρόεδρο της ΔΕΑΒ, κ Αχιλλέα Τσιχτή.

Τέλος, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 4326/2015, εξετάζονται και τα δύο περιστατικά “φραστικής βίας”, τα οποία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας».

Ολυμπιακός-Μπάγερν Μονάχου - UEFA Youth League - διακοπή αγώνα - επεισόδια

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Οι εισβολείς ουδεμία σχέση έχουν με την οικογένειά μας»

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταδίκασε το γεγονός με επίσημη ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας ότι οι οπαδοί που εισέβαλαν στο γήπεδο δεν έχουν καμία σχέση με την ομάδα. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της “Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη σημερινή εισβολή χούλιγκαν στον Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι εισβολείς δεν έχουν ουδεμία θέση στην οικογένεια του Ολυμπιακού και ουδεμία σχέση με την οικογένεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ μας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ