Αθλητικά

23 Οκτωβρίου 2019 13:57

Μαρίκε Βερβόορτ: Η παραολυμπιονίκης που έβαλε τέλος στην ζωή της με ευθανασία

Διάβασέ μου το...

Η αθλήτρια είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να καταφύγει στην ευθανασία. Η αρρώστια που έκανε την καθημερινότητά της βασανιστήριο.

Μαρίκε Βερβόορτ: Η παραολυμπιονίκης που έβαλε τέλος στην ζωή της με ευθανασία
-

Η Βελγίδα παραολυμπιονίκης του Λονδίνου το 2012 και του Ριο το 2016, Μαρίκε Βερβόορτ, έβαλε τέλος στη ζωή της με ευθανασία, όπως είχε δηλώσει ότι θα κάνει μερικά χρόνια νωρίτερα.

Η Βερβόορτ είχε δηλώσει το 2016 ότι αυτοί ήταν οι τελευταίοι της Αγώνες, καθώς κάθε μέρα υπέφερε όλο και περισσότερο από τους πόνους της εκφυλιστικής της πάθησης.

Η αθλήτρια έβαλε τέλος στη ζωή της στα 40 της χρόνια την Τρίτη στο Βέλγιο, όπου η ευθανασία είναι νόμιμη. 

Η Βερβόορτ έπασχε από μια εκφυλιστική ασθένεια των μυών που προκαλούσε αδιάκοπους πόνους, παράλυση στα πόδια ενώ στο τέλος δεν μπορούσε ούτε να κοιμηθεί. 

Η Μαρίκε Βεερβόρτ ήταν μόλις 14 ετών όταν διαγνώστηκε με την πάθησή της. Η θαρραλέα γυναίκα αφοσιώθηκε όμως με πάθος στον αθλητισμό, παίζοντας μπάσκετ με αμαξίδιο, κολυμπώντας, και δοκιμάζοντας τις δυνάμεις της στο τρίαθλο. Η αθλήτρια κέρδισε το χρυσό μετάλλιο και το ασημένιο μετάλλιο στους αγώνες των 100 και 200 μέτρων αντίστοιχα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα, στη Βραζιλία, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 400 μέτρα και το χάλκινο στα 100.

Μαρίκε Βερβόορτ

Μαρίκε Βερβόορτ

Μαρίκε Βερβόορτ

AP - Μαρίκε Βερβόορτ

AP - Μαρίκε Βερβόορτ

AP - Μαρίκε Βερβόορτ