Αθλητικά

07 Νοεμβρίου 2019 13:02

Έρχεται ο Πιτίνο για την Εθνική Ελλάδας

Διάβασέ μου το...

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού θα συναντηθεί με τον Βασιλακόπουλο για να συζητήσουν το πλάνο της «επίσημης αγαπημένης».

Έρχεται ο Πιτίνο για την Εθνική Ελλάδας
-

Η Εθνική ομάδα των Ανδρών είναι πιθανό να διεκδικήσει συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το 2020, με προπονητή τον Ρικ Πιτίνο.

Ο διάσημος Αμερικανός τεχνικός αναμένεται στη χώρα μας σήμερα και στο πρόγραμμά του, πέρα από τις υπόλοιπες προγραμματισμένες δραστηριότητές του, περιλαμβάνεται συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Σε αυτή ο κ. Βασιλακόπουλος θα αναλύσει στον πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού το πλάνο για τη «γαλανόλευκη» ομάδα, τα δεδομένα που διαμορφώνονται ενόψει του προ-Ολυμπιακού τουρνουά, τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του και ειδικά το αν θα μπορεί να υπολογίζει στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Το μόνο βέβαιο είναι πως η Ελλάδα δεν θα μπει στη διεκδίκηση ενός από τα τουρνουά που δίνουν τα τελευταία εισιτήρια για τους Αγώνες της Ιαπωνίας, ενώ ως προς το θέμα του Αντετοκούνμπο ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι διαθέσιμος.

Το προ-Ολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 23 ως τις 29 Ιουνίου 2020, που πρακτικά σημαίνει ότι αν το Μιλγουόκι προχωρήσει στα πλέι οφ του NBA, όπως και αναμένεται, θα είναι δύσκολο για τον Γιάννη να προλάβει.

Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν το πρωί της Παρασκευής (8/11) για να συζητήσουν εφ΄ όλης της ύλης. Το οικονομικό έρχεται σε δεύτερη μοίρα για τον διάσημο τεχνικό, αφού προτεραιότητα γι΄ αυτόν αποτελεί το αξιόμαχο ρόστερ, ει δυνατόν με τον Αντετοκούνμπο παρόντα, καθώς από πέρυσι που ήταν στον Παναθηναϊκό είχε εκφράσει επιθυμία να τον προπονήσει.