Αθλητικά

18 Νοεμβρίου 2019 23:37 Τελευταία ενημέρωση : 19 Νοεμβρίου 2019 13:56

Νίκη με ανατροπή για την Εθνική κόντρα στη Φινλανδία

Διάβασέ μου το...

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε άλλη μία καλή εμφάνιση και “γύρισε” το ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Νίκη με ανατροπή για την Εθνική κόντρα στη Φινλανδία
-

Νικηφόρα ολοκλήρωσε η Εθνική Ελλάδος τις υποχρεώσεις της στον 10ο Όμιλο της Προκριματικής Φάσης του Euro 2020, επικρατώντας με 2-1 της Φινλανδίας στο ΟΑΚΑ. Αν και η “γαλανόλευκη” βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 27΄ από το τέρμα του Πούκι, πέτυχε την ανατροπή με τα γκολ των Μάνταλου (47΄) και Γαλανόπουλου (70΄). Κατέλαβε έτσι την 3η θέση στον όμιλο, πίσω από Ιταλία και Φινλανδία, που πήραν τα “εισιτήρια” για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έδειξε διάθεση και πάθος, είχε τρεξίματα και αλληλοκαλύψεις, ενώ έκανε παιχνίδι τόσο από τον άξονα όσο και από τις πτέρυγες, πείθοντας ότι οι αλλαγές που προωθεί ο Φαν Σιπ στη φιλοσοφία της ομάδας, εμπεδώνονται ταχέως.

Με την ελληνική ομάδα να έχει την κατοχή αλλά να μην απειλεί ιδιαίτερα στο πρώτο ημίωρο, οι Φινλανδοί πήραν προβάδισμα κόντρα στη ροή του αγώνα στο 27ο λεπτό, σε φάση που η Εθνική “προδόθηκε” από τους στόπερ της: ο Χατζηδιάκος δεν έβαλε καλά το σώμα για την κεφαλιά, η μπάλα τον πέρασε και ο Σταφυλίδης έκανε ακόμη μεγαλύτερο σφάλμα προσπαθώντας να περάσει την μπάλα δίπλα από τον Πούκι, καθώς το μόνο που κατάφερε ήταν να τη στείλει στο σώμα του αντιπάλου του, που προχώρησε ψύχραιμα και πλάσαρε τον Βλαχοδήμο για το 0-1, σημειώνοντας το δέκατο τέρμα του σε ισάριθμους αγώνες σε αυτήν την προκριματική φάση.

ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020

Η μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, στο πρώτο ημίχρονο, χάθηκε στο 39΄, όταν ο Μπακάκης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μπακασέτας πήρε την κεφαλιά αλλά ο Γιόρονεν έπεσε στην αριστερή γωνία του και απέκρουσε σωτήρια. Ο Σκανδιναβός γκολκίπερ δεν κατάφερε όμως να αντιδράσει στο 47΄, σε φάση που, μετά το γύρισμα του Λημνιού, η μπάλα έφτασε στον Μπακασέτα, εκείνος γύρισε για τον Μάνταλο, ο οποίος με κοντινό πλασέ ισοφάρισε.

ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ - ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020

Στο 62΄ ο Λημνιός μπήκε στην περιοχή, σούταρε με το δεξί, απέκρουσε ο Γιόρονεν και στη συνέχεια, ο Γιαννούλης έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ. Τελικά, η ανατροπή για την Εθνική συντελέστηκε στο 70ό λεπτό: ο Γιαννούλης σέντραρε από αριστερά, ο Λημνιός έκανε το γύρισμα, ο Κουλούρης με όλη την εστία μπροστά, πλάσαρε πάνω στον Γιόρονεν, αλλά στο ριμπάουντ ο Γαλανόπουλος από κοντά έκανε το 2-1, σημειώνοντας το πρώτο γκολ του με τη γαλανόλευκη φανέλα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Τζον Φαν Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Γιαννούλης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γαλανόπουλος (73΄ Μπουχαλάκης), Κουρμπέλης, Μάνταλος (90΄+3 Μασούρας), Λημνιός, Μπακασέτας, Παυλίδης (64΄ Κουλούρης).

Φινλανδία (Μάρκου Κάνερβα): Γιόρονεν, Τόιβιο (59΄ Λαμ), Βαλσάνεν, Καμαρά, Σκούλερ (77΄ Γιένσεν), Βαλσάνεν, Σκραμπ (77΄ Σόιρι), Λουντ, Καούκο, Ραϊτάλα, Πούκι.

Στα υπόλοιπα ματς του Ομίλου η Ιταλία διέσυρε την Αρμενία με 9-1, ενώ η Βοσνία πέρασε εύκολα από την έδρα του Λιχτενστάιν (0-3).

Η Βαθμολογία στον 10ο Όμιλο

30 Ιταλία
18 Φινλανδία
14 Ελλάδα
13 Βοσνία/Ερζεγοβίνη
10 Αρμενία
  2 Λιχτενστάιν


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ