Αθλητικά

25 Νοεμβρίου 2019 13:58

Στο Ανώτατο Δικαστήριο η υπόθεση με το sextape του Βαλμπουενά

Διάβασέ μου το...

Ανάμεσα σε αυτούς που κατηγορούνται ότι προσπάθησαν να εκβιάσουν τον μέσο του Ολυμπιακού, είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ και ο Καρίμ Μπενζεμά.

Στο Ανώτατο Δικαστήριο η υπόθεση με το sextape του Βαλμπουενά
-

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η γαλλική Δικαιοσύνη, αναμένεται ν΄ ασχοληθεί εκ νέου με την «υπόθεση sextape» που ξέσπασε πριν από τέσσερα χρόνια. Υπενθυμίζεται, ότι έξι άτομα κατηγορούνται με την υποψία ότι προσπάθησαν να εκβιάσουν τον μέσο του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά, μέσω ενός «ροζ» βίντεο. Πρόκειται για τους Αλεξ Ανγκό, Μουσταφά Ζαουαουϊ, Γιουνές Χουάς, Καρίμ Ζενατί και τους διάσημους ποδοσφαιριστές, Καρίμ Μπενζεμά και Τζιμπρίλ Σισέ.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, θα αποφανθεί σχετικά με την υπόθεση και αναμένεται ν΄ απαντήσει στο ερώτημα που τίθεται από πολλούς δικηγόρους υπεράσπισης σχετικά με την συνέχεια της έρευνας, συμπεριλαμβανομένου και του Σιλβέν Κορμιέρ, ο οποίος υπερασπίζεται τον Μπενζεμά.

Γι’ αυτούς τους νομικούς, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι η διαδικασία πρέπει να ακυρωθεί λόγω της στάσης του επιθεωρητή της περιφερειακής αστυνομίας των Βερσαλλιών, Γιαν Μπεσέτ, ο οποίος ενήργησε ως μεσάζων του Βαλμπουενά.

Χάριν της έρευνας, ο αστυνομικός ονομάστηκε «Λούκας». Είχε διαπραγματεύσεις, πολλές φορές, με τον Χουάς, τον οποίο παρουσίασε η Δικαιοσύνη ως κύριος «εγκέφαλο». Σύμφωνα με την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, χρησιμοποιήθηκε «ένας ύπουλος τρόπος», για να υποκινήσει τον συνομιλητή του να διαπράξει αδίκημα. Από την έρευνα, φαίνεται πως ο «Λούκας» είναι ο πρώτος που μιλά για χρήματα και λύτρα. Αυτό το συγκεκριμένο σημείο, είναι καίριο για την υπόθεση και επ΄ αυτού αναμένεται ν ΄ αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο.

Οι επιλογές των 18 δικαστών είναι οι ακόλουθες τρεις: Να ακυρώσουν ολόκληρη την διαδικασία, να ακυρώσουν μέρος αυτής ή να επικυρώσουν την έρευνα. Στην τελευταία περίπτωση, ο φάκελος θα ανατεθεί εκ νέου στον δικαστή των Βερσαλλιών, τα συμπεράσματα του οποίου θα οδηγήσουν σίγουρα σε δίκη.

Η απόφαση της ολομέλειας, αναμένεται σε περίπου δύο εβδομάδες.