Αθλητικά

29 Νοεμβρίου 2019 16:24 Τελευταία ενημέρωση : 29 Νοεμβρίου 2019 17:25

Εκτός Εθνικής τρεις παίκτες του Ολυμπιακού λόγω… Πιτίνο

Διάβασέ μου το...

Τι υποστηρίζουν οι τρεις παίκτες με αφορμή την πρόσληψη του Ρικ Πιτίνο από τον Παναθηναϊκό. Η απάντηση του ομοπσπονδιακού τεχνικού...

Εκτός Εθνικής τρεις παίκτες του Ολυμπιακού λόγω… Πιτίνο
-

Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου και Αντώνης Κόνιαρης με επιστολή τους στην ΕΟΚ ενημέρωσαν πως ουσιαστικά δεν πρόκειται να ενισχύσουν την Εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Οι τρεις παίκτες του Ολυμπιακού ισχυρίζονται ότι είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από τον Ρικ Πιτίνο πως δεν θα είναι προπονητής στον Παναθηναϊκό ή κάποια άλλη ομάδα και μετά την συμφωνία του Αμερικανού προπονητή με τους «πράσινους» δεν θέλουν να βρεθούν στην μέση της διαμάχης.

Ουσιαστικά επιρρίπτουν τις ευθύνες τόσο στον Πιτίνο, όσο και στην ΕΟΚ για τους χειρισμούς της στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και για το παρελθόν (υπόθεση συμφωνίας Γιαννάκη-Ολυμπιακού το 2008, όταν ήταν στον πάγκο της Εθνικής).

Η απάντηση του Πιτίνο

Σχολιάζοντας την επιστολή των "3", ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε πως σέβεται όλες τις ελληνικές ομάδες και υποστήριξε πως όταν συναντήθηκε με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού (σ.σ. Πρίντεζη και Παπανικολάου) δεν υπήρχε για αυτόν κάποια διαθέσιμη θέση στην ευρωπαϊκή αγορά, κάτι που προέκυψε στη συνέχεια με την απομάκρυνση του Αργύρη Πεδουλάκη από τον Παναθηναϊκό.

Ο Πιτίνο δήλωσε με νόημα ότι η Εθνική ομάδα δεν έχει σχέση με αντιπαλότητες, ενώ ξεκαθάρισε πως θα επιλέξει 12 παίκτες που θα δώσουν τα πάντα για να βοηθήσουν την Εθνική στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

"Όταν συναντήθηκα με τους δύο παίκτες του Ολυμπιακού - δεν υπήρχαν "ανοιχτές" θέσεις εργασίας για εμένα, ώστε να κοουτσάρω. Έχω μεγάλο σεβασμό για όλες τις ομάδες στην Ελλάδα. Η Εθνική Ομάδα δεν έχει σχέση με μία αντιπαλότητα, αλλά με το να αγωνίζεσαι και να τιμάς τη χώρα σου. Θα επιλέξω 12 παίκτες που θα μου δώσουν σπουδαία προσπάθεια για να μας βοηθήσουν να φτάσουμε στη νίκη".