Αθλητικά

14 Ιανουαρίου 2020 19:40

Κύπελλο: Λαχτάρησε ο Ατρόμητος, αλλά πήρε την πρόκριση

Διάβασέ μου το...

Ο μαχητικός Βόλος επιβλήθηκε 2-0 στο Περιστέρι, όμως δεν κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ από τον πρώτο αγώνα.

Κύπελλο: Λαχτάρησε ο Ατρόμητος, αλλά πήρε την πρόκριση
-

Ο Ατρόμητος πήρε δύσκολη πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού όμως... δεινοπάθησε στον δεύτερο αγώνα για τη φάση των “16” από τον μαχητικό Βόλο, ο οποίος πήρε τη νίκη με 2-0, αλλά αποκλείστηκε γιατί είχε ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι με 3-0 στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Ο αγώνας στο Δημοτικό στάδιο Περιστερίου κρίθηκε από τα δύο γκολ του Γκουαροτσένα με πέναλτι, στο 13΄ και στο 22΄. Από το 21΄ ο Ατρόμητος έπαιζε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Καχίλα (απευθείας κόκκινη) και ο Βόλος από το 70΄ αφού ο Μπαλογιάννης δέχθηκε 2η κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Τσαμούρη. Στο 82΄ αποβλήθηκε επίσης με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο σκόρερ Γκουαροτσένα του Βόλου αφήνοντας την ομάδα του με 9 παίκτες.

Ο Βόλος προειδοποίησε στο 10' όταν ο Μπαλογιάννης μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο νεαρός Μανδάς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα. Όμως στο 13΄ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο γκολ με πέναλτι του Γκουαροτσένα, το οποίο κέρδισε ο Τσαούσης σε ανατροπή του από τον Κιβρακίδη.

Στο 21΄ ο Βόλος κέρδισε νέο πέναλτι, όταν σε σουτ του Μαξ η μπάλα βρήκε το χέρι του Καχίλα, ο οποίος δέχθηκε και την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Την ποινή από την άσπρη βούλα ανέλαβε να εκτελέσει και πάλι ο Γκουαροτσένα στο 22΄ και να κάνει το 2-0, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του για να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΒΟΛΟΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ

Πάντως το δεύτερο τέρμα επιτεύχθηκε με περιπετειώδη τρόπο, αφού ναι μεν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καχίλα, αλλά η αποβολή του ήταν μάλλον άδικη, γιατί ο διαιτητής θα έπρεπε να του δείξει κίτρινη και όχι απευθείας κόκκινη κάρτα. Επίσης, στην εκτέλεση του πέναλτι ο Ισπανός Γκουαροτσένα γλίστρησε και είχε δύο επαφές με την μπάλα, κάτι που δεν επιτρέπεται.

Στο β΄ ημίχρονο ο Βόλος έφθασε κοντά στο 3-0 στο 51΄ με τον Κανταμούρο, την κεφαλιά του οποίου απέκρουσε ο νεαρός Μανδάς. Στο 70΄ με δέκα παίκτες έμεινε και ο Βόλος, αφού ο διαιτητής απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπαλογιάννη για μαρκάρισμα στον Ενσικουλού. Κάρτα μάλλον άδικη, γιατί ο παίκτης του Βόλου φάνηκε να διώχνει πρώτα την μπάλα και ο αντίπαλός να πέφτει στη συνέχεια πάνω του.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΒΟΛΟΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ

Στο 82΄ αποβλήθηκε και δεύτερος παίκτης του Βόλου, αφού την δεύτερη κίτρινη κάρτα πήρε και ο Γκουαροτσένα (μάλλον αυστηρή και αυτή) δυσχεραίνοντας περισσότερο την προσπάθεια της ομάδας του να φθάσει σε ένα τρίτο τέρμα και να διεκδικήσει την πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ατρόμητος (Παντελίδης): Μανδάς, Κιβρακίδης, Καχίλα, Ταλόχα, Γούτας, Μπαένα, Ανδρούτσος (54΄ Ούυμπιδες), Μάντσον, Ουγκράι (28΄ Στρούγγης), Βέλλιος, Ενσικουλού (78΄ Γιακουμάκης).

Βόλος (Γκαγιέγκο): Μελίσσας, Διαμάντης, Δημόπουλος (76΄ Φεράρι), Κανταμούρο, Λύρατζης, Τσαούσης, Μπαλογιάννης, Μαξ (46΄ Τσοκάνης), Γκουαροτσένα, Μουνίθ, Φερνάντο Ζοάο (46΄ Τόρες).