Αθλητικά

14 Ιανουαρίου 2020 21:37

Κύπελλο: Στους “8” o Άρης, με δεύτερη νίκη επί της Ξάνθης

Διάβασέ μου το...

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά οι “κίτρινοι” πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Κύπελλο: Στους “8” o Άρης, με δεύτερη νίκη επί της Ξάνθης
-

Αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, ο Άρης κατάφερε να αναστρέψει την εις βάρος του κατάσταση, να επικρατήσει με 2-1 της Ξάνθης στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και, σε συνδυασμό με τη νίκη του (1-0) την περασμένη εβδομάδα στα Πηγάδια, να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Υποτονικοί στο ξεκίνημα του αγώνα οι γηπεδούχοι, δεν… άκουσαν το “καμπανάκι” στο 15', όταν ο Χουλιάν Κουέστα απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ το κοντινό σουτ του Χρήστου Λισγάρα. Επτά λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα, με τον Ζορντάν Φοσέ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας του Άρη, να περνάει και τον Κουέστα για το 0-1!

ΑΡΗΣ - ΞΑΝΘΗ - ΚΥΠΕΛΛΟ

Το επόμενο τέταρτο ήταν μονόλογος για τον Άρη. Ο Σάο Μπέντο, όμως, κράτησε απαραβίαστη την εστία του στις προσπάθειες των Ντάνιελ Λάρσον και Μπράουν Ιντέγε, ενώ αυτές των Γιάννη Φετφατζίδη και Λίντσεϊ Ρόουζ πέρασαν άουτ. Στο 43', όμως, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-1 με τον Λούκας Σάσα, που ήταν ο τελικός αποδέκτης του συνδυασμού των Μαντσίνι-Μιχάλι Κόρχουτ-Λάρσον και με ωραίο πλασέ ισοφάρισε!

Καταιγιστικοί οι “κίτρινοι” στις αρχές της επανάληψης, έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τους Ιντέγε και Μαντσίνι - σε αμφότερες τις περιπτώσεις ο Μπέντο φώναξε “παρών” - ωστόσο βρήκαν το δεύτερο γκολ στο 59'. Ο Λάρσον έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, ο Ιντέγε ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και από κοντά πέτυχε το 2-1!

ΑΡΗΣ - ΞΑΝΘΗ - ΚΥΠΕΛΛΟ

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Ξάνθη να μοιάζει αδύναμη να απειλήσει την εστία του Κουέστα, αλλά και τους γηπεδούχους να μην τελειώνουν σωστά τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν στις αντεπιθέσεις, με το 2-1 να μένει ως το τέλος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ (88' Μπακούτσης), Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (76' Μαρτίνες), Λάρσον, Ιντέγε (64' Ντιγκινί).

Ξάνθη (Γιώργος Παράσχος): Μπέντο, Καμαρά, Μπαριέντος (57' Μπαξεβανίδης), Φασίδης (70' Μασάντο), Μαλεζάς, Κάστρο, Τζουρίτσκοβιτς, Τερκί, Λισγάρας, Κασάδο, Φοσέ (64' Στάρτζεον).