Αθλητικά

26 Ιανουαρίου 2020 21:43 Τελευταία ενημέρωση : 27 Ιανουαρίου 2020 00:56

Σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ

Διάβασέ μου το...

Παγκόσμιο σοκ και θρήνος για τον μεγάλο άσο του μπάσκετ. Νεκρή και μία κόρη του, καθώς και άλλοι τρεις επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο.

Σκοτώθηκε ο Κόμπι Μπράιαντ
-

Σοκ έχει προκαλέσει η έκτακτη είδηση που κάνει εδώ και λίγη ώρα τον γύρο του κόσμου, μέσω αμερικανικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία ο θρύλος του NBA, Κόμπι Μπράιαντ, σκοτώθηκε κατά τη συντριβή ελικοπτέρου στο Λος Άντζελες. Μέσα σε λίγα λεπτά, τα social media κατακλύστηκαν από μηνύματα σχετικά με τον αδόκητο χαμό του.

Σύμφωνα με το TMZ, που μετέδωσε αρχικά την είδηση, την οποία αναδημοσιεύουν και άλλα μέσα ενημέρωσης, στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα και δεν υπάρχουν επιζώντες. Μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με την ίδια πηγή, είναι και η 13χρονη κόρη του Κόμπι Μπράιαντ, Τζιάνα Μαρία Ονόρε. Η σύζυγός του δεν επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο. Σκοτώθηκαν επίσης μία συναθλήτρια της κόρης του Κόμπι Μπράιαντ και ένας από τους γονείς της, καθώς και ο πιλότος.

Το ελικόπτερο ήταν χρόνια τώρα -από την εποχή που αγωνιζόταν στους Λ.Α. Λέικερς- η πρώτη επιλογή του Κόμπι Μπράιαντ για τα ταξίδια του.

Δείτε το βίντεο-ντοκοουμέντο απο την συντριβή του ελικοπτέρου και εικόνες απο τον τόπο της τραγωδίας:


Ο Μπράιαντ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών, ενώ από το 2001 ήταν παντρεμένος με την Βανέσα Μπράιαντ, με την οποία απέκτησαν τέσσερις κόρες, τις Τζιάνα, Νατάλια, Μπιάνκα και Κάπρι.

AP - Κόμπι Μπράιαντ

Ο “Black Mamba” συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παικτών του στην Ιστορία του ΝΒΑ, με 18 All Star εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, όπου θήτευσε αποκλειστικά στους Λος Άντζελες Λέικερς. O Μπράιαντ είχε επιλεγεί στον πρώτο γύρο του ντραφτ του 1996, ενώ στην τροπαιοθήκη του ξεχωρίζουν 5 πρωταθλήματα ΝΒΑ, 2 τίτλοι MVP τελικών και ένας κανονικής περιόδου (2008), και δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τις ΗΠΑ.

AP - Κόμπι Μπράιαντ - Όρκαρ

Το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια του μπάσκετ, κερδίζοντας το 2018 το Όσκαρ στην ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους (ο ίδιος ήταν σεναριογράφος και ηθοποιός), “Dear Basketball”.