Αθλητικά

14 Απριλίου 2021 19:16 Τελευταία ενημέρωση : 14 Απριλίου 2021 20:36

Συμπλοκή στο Νέο Κεραμίδι: παρά λίγο να υπάρξει νεκρός, λέει τραυματίας

Διάβασέ μου το...

Ένας 58χρονος και ο 28χρονος γιος του καταγγέλλουν αστυνομική βία. Ο πατέρας ο οποίος υπέστη έμφραγμα μίλησε στον ΑΝΤ1.

Συμπλοκή στο Νέο Κεραμίδι: παρά λίγο να υπάρξει νεκρός, λέει τραυματίας
-

Του Ευάγγελου Κοκολάκου

Επεισόδια ξέσπασαν την περασμένη Κυριακή έξω από το γήπεδο του Νέου Κεραμιδίου Κατερίνης όταν αστυνομικοί έσπευσαν να εφαρμόσουν τα μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, προκαλώντας την αντίδραση των φιλάθλων.

Ένας 58χρονος και ο 28χρονος γιος του καταγγέλλουν αστυνομική βία. Ο πατέρας ο οποίος υπέστη έμφραγμα μίλησε στον ΑΝΤ1. «Με τραβάει από τη μέση ο γιος μου να πάμε πιο πέρα. Με το που με τραβάει ορμάνε όλοι. Με χτυπάει ένας πίσω στο κεφάλι δύο μπουνιές. Πέφτω κάτω. Με χτυπάει τρεις κλωτσιές στην πλάτη. Τον γιο μου τον έχουν σκοτώσει. Είναι γεροδεμένο παιδί. Αν ήταν άλλος θα μιλούσαμε για νεκρό» καταγγέλλει ο Χαράλαμπος Μυστρίδης.

Ο 58χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Όπως καταγγέλλει οι αστυνομικοί αδιαφόρησαν όσο βρισκόταν στα κρατητήρια. Ζητούσε επανειλημμένα, επί δύο ώρες, χωρίς ανταπόκριση από τους αστυνομικούς, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Όπως λέει το ασθενοφόρο ήρθε μετά από πίεση της κόρης του.

«Δεν μπορώ να πάω στα κρατητήρια θέλω νοσοκομείο. Σε ένα 10λεπτο νιώθω με φλόγιστρο να με καίνε στο στήθος. Κάτι έχω. Πεθαίνω του λέω… Πεθαίνω θα αυτοκτονήσω. Και μου λέει αν αυτοκτονήσεις τότε θα καλέσουμε ασθενοφόρο. Ήθελαν να μ’ αφήσουν να πεθάνω. Δεν εξηγείται. Ο γιατρός είπε ένα τέταρτο και δεν θα ζούσε» πρόσθεσε ο κ. Μυστρίδης.

Πατέρας και γιος κατηγορούνται για εξύβριση, απειλή και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, ενώ η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας έχει διατάξει διοικητική έρευνα μετά από την καταγγελία περί αστυνομίας βίας.

«Αυτές οι κατηγορίες υφίσταται σε καταθέσεις αστυνομικών οι οποίοι συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό των δύο ανθρώπων. Εμείς αρνούμαστε κάθετα αυτές τις κατηγορίες» αναφέρει ο δικηγόρος της οικογένειας.

Το επεισόδιο της Κυριακής προκαλεί την αντίδραση του αρμόδιου Τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος ασκεί σκληρή κριτική στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για τα συνεχιζόμενα όπως λέει περιστατικά αστυνομικής βίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ρέθυμνο: Γονείς αρνητές των self test μηνύουν Κεραμέως και Διευθυντή Λυκείου

Δεύτερο self test για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Κεραμέως για Δημοτικά και Γυμνάσια: Μετά το Πάσχα βλέπουμε...