Αθλητικά

06 Ιουλίου 2021 22:12

ΑΕΚ: “Έκλεισε” ο Λε Ταλέκ

Διάβασέ μου το...

Ο Γάλλος αμυντικός μέσος αναμένεται στην Αθήνα.

ΑΕΚ: “Έκλεισε” ο Λε Ταλέκ
-


Σε προφορική συμφωνία με τον Νταμιάν Λε Ταλέκ ήλθε η ΑΕΚ. Έτσι, ο Γάλλος αμυντικός-μέσος αναμένεται στην Ελλάδα τις προσεχείς ημέρες για να «σφραγιστεί» η συνεργασία με διετές συμβόλαιο.

Ο Λε Ταλέκ, αδελφός του Αντονί που στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στον Ατρόμητο, αποτελεί προσωπική επιλογή του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στον Ερυθρό Αστέρα τη σεζόν 2017/18.

Στη συνέχεια πήγε ως ελεύθερος στη Μονπελιέ όπου πραγματοποίησε καλές σεζόν στη Ligue 1, όμως το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε. Στα 31 του ήταν διαθέσιμος και η ΑΕΚ δεν έχασε την ευκαιρία.

Όλα δείχνουν ότι θα αποκτήσει έναν παίκτη που θα καλύψει το κενό του Νέναντ Κρίστιτσις στο κέντρο, ενώ παράλληλα μπορεί να προσφέρει βοήθειες σε ρόλο κεντρικού αμυντικού.

Ο Νταμιάν Λε Ταλέκ θεωρήθηκε ταλέντο αντάξιο του αδελφού του (ο οποίος είχε παίξει και στη Λίβερπουλ) γι΄αυτό και σε ηλικία 19 ετών τον απέκτησε η Ντόρτμουντ από τη Ρεν, το καλοκαίρι του 2009.

Ωστόσο στους Βεστφαλούς δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη, παραχωρήθηκε στη Ναντ το 2012 και στη συνέχεια «περιπλανήθηκε» στην Ουκρανία (Γκοβέρλα) και στη Ρωσία (Μορντόβια) πριν φορέσει τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα τομ Ιανουάριο του 2016.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κέντρα διασκέδασης - Χαρδαλιάς: Μόνο με καθήμενους πελάτες, πρόστιμο από την 1η παράβαση

Ληστές πυροβόλησαν πολίτη στην Καισαριανή

Επίθεση με βιτριόλι - Ιωάννα Παλιοσπύρου: Σε εξειδικευμένο κέντρο για εγκαύματα στην Γαλλία