Αθλητικά

22 Νοεμβρίου 2021 21:52 Τελευταία ενημέρωση : 22 Νοεμβρίου 2021 22:29

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: “Πράσινος” θρίαμβος στο ΣΕΦ (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Επίθεση με μαχαίρια στη φυσούνα, μετά το τέλος της αναμέτρησης, κατήγγειλαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: “Πράσινος” θρίαμβος στο ΣΕΦ (βίντεο)
-

Ένα ΣΕΦ... από τα παλιά, όπως ήταν πάντα σε “ντέρμπι αιωνίων” πριν εισβάλλει ο κορονοϊός, φιλοξένησε την πρώτη “μητέρα των μαχών” της Βasket Leaguge.

Ένα “ντέρμπι αιωνίων” στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 1.100 ημέρες λόγω και της συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Α2 τις δύο τελευταίες σεζόν. Ένας παλμός και μια ατμόσφαιρα που σχεδόν είχαμε... ξεχάσει, με τα καλά, αλλά και τα κακά της βέβαια, αφού δεν... έλειψαν οι κροτίδες και τα καπνογόνα. Κυρίως, όμως ένα πραγματικό ντέρμπι μέσα στο παρκέ, με εναλλαγές στο προβάδισμα, προσαρμογές και αντιδράσεις, διαφορετικούς πρωταγωνιστές και αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Έστω κι αν για πρώτη φορά μετά από 17 ολόκληρα χρόνια, ούτε ο Βασίλης Σπανούλης, ούτε ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν στο παρκέ. Και νικητής αυτού... αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - BASKET LEAGUE

Από το -13 (61-48) στις αρχές της 4ης περιόδου, χάρη σε 11 πόντους του Νεμάνια Νέντοβιτς (24π. με 4/8 τρίποντα) σε “πράσινο” σερί 0-15, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη επικράτησε με 76-81, μια νίκη που “έκλεψε” από τον πολυπρόσωπο Ολυμπιακό.

“Κλειδί” ο Γιώργος Παπαγιάννης (8π., 9ρ.) στη ρακέτα, με καρφώματα, ενώ πρόσφερε ακόμη κι όταν χρεώθηκε με 4ο φάουλ. Οι Παπαπέτρου (13π.) και Σαντ-Ροος (10π.) βγήκαν επίσης μπροστά για τον Παναθηναϊκό, κάθε φορά που η κατάσταση δυσκόλευε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - BASKET LEAGUE

Ο Ολυμπιακός ουσιαστικά “αυτοκτόνησε” στην 4η περίοδο, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να ευστοχεί στο ένα μετά το άλλο τρίποντο. Από 3/11 στο ημίχρονο, οι πράσινοι είχαν 10/28 στο τέλος του αγώνα. Από 2/11 ο Ολυμπιακός στο τέλος του α΄ μέρους, είχε 4/27 με τη λήξη (0/5 ο Κώστας Σλούκας). Δύο παίκτες με “double double” είχε ο Ολυμπιακός, αφού ο Βεζένκοφ τέλειωσε το παιχνίδι με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο εξαιρετικός Μουσταφά Φαλ είχε 17 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός έπιασε στον βαθμολογικό πίνακα τον Ολυμπιακό, με 6 νίκες - 1 ήττα, υποχρεώνοντας στην πρώτη ήττα της την ομάδα του Πειραιά, όχι μόνο στην Basket League, αλλά και στo ΣΕΦ φέτος, αφού στη Euroleague οι Πειραιώτες είναι αήττητοι σε επτά αγώνες στο Φάληρο.

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 33-36, 59-48, 76-81

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 3, Ντόρσεϊ 7, Φαλ 17, Βεζένκοφ 19, Παπανικολάου 5, Λαρεντζάκης 5, Σλούκας 10, Μάρτιν, Πρίντεζης 2, Ζαν-Σαρλ 4, ΜακΚίσικ 4.

Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Πέρι 3, Μέικον 6, Παπαγιάννης 8, Παπαπέτρου 13, Ουάιτ 4, Καββαδάς, Κασελάκης 11, Νέντοβιτς 24, Έβανς 2, Σαντ-Ροος 10.

Πανό με μήνυμα συμπαράστασης στον Στέφαν Γέλοβατς της ΑΕΚ, ο οποίος υπέστη σοβαρό και εγκεφαλικό επεισόδιο, κράτησαν οι παίκτες των δύο ομάδων πριν το τζάμπολ. Αμέσως μετά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της παίκτριας του Σπόρτιγκ και εργαζόμενης της ΕΟΚ, Βάσως Μπεσκάκη, η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 46 ετών.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - BASKET LEAGUE

Τον αγώνα παρακολούθησαν και αρκετοί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, μία ημέρα μετά τη νίκη με 3-2 επί της ΑΕΚ. Ο λόγος για τους Kώστα Φορτούνη, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, Γιαν Εμβιλά, Ματιέ Βαλμπουενά και Κενί Λαλά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - BASKET LEAGUE

Επίθεση με μαχαίρια στη φυσούνα του ΣΕΦ

Επίθεση με μαχαίρια στη φυσούνα, μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, καταγγέλλουν οι αστυνομικές δυνάμεις του ΣΕΦ.

Στην επίθεση τους οι άγνωστοι... επιστράτευσαν ακόμη και πυροσβεστήρες, χωρίς όμως η Αστυνομία να αναφέρει κάποιον τραυματισμό ή σύλληψη.

Ειδήσεις σήμερα:

Κολωνάκι: Παιδί έπεσε από μπαλκόνι 6ου ορόφου

Κορονοϊός - Πλεύρης: Το καλό και το κακό σενάριο για την πανδημία

Κόρεϊ Μάνιγκολτ: Η στιγμή της επίθεσης στον μπασκετμπολίστα της ΑΕΛ (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ