Αθλητικά

03 Ιουνίου 2023 06:51

Σέρχιο Ράμος: Διαζύγιο από την Παρί Σεν Ζερμέν

Διάβασέ μου το...

Επισημοποιήθηκαν τα σενάρια για αποχώρηση του Ισπανού από τις τάξεις της ΠΣΖ. Το βίντεο του συλλόγου με το “ευχαριστώ” στον παίκτη και ο αποχαιρετισμός του κεντρικού αμυντικού.

Σέρχιο Ράμος: Διαζύγιο από την Παρί Σεν Ζερμέν
-

Η Παρί Σεν Ζερμέν επισημοποίησε την Παρασκευή την αποχώρηση του Σέρχιο Ράμος. Στο τέλος του συμβολαίου του σε λίγες ημέρες, ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός είχε πρόταση από τη διοίκηση για ανανέωση, αλλά προφανώς η προσφορά δεν τον ικανοποίησε.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, η πρωταθλήτρια Γαλλίας πρόσφερε στον πρώην παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης νέο συμβόλαιο ενός έτους με μισθό μειωμένο στο μισό και μπόνους ανάλογα με τους αγώνες, τις ατομικές επιδόσεις του και τις συλλογικές επιτυχίες της ομάδας.

Ελλείψει συμφωνίας με τη διοίκηση, ο Ράμος θα μείνει ελεύθερος στο τέλος του μήνα. Θα παίξει τον τελευταίο αγώνα του φορώντας τη φανέλα της Παρί με αντίπαλο την Κλερμόν το Σάββατο (3/6, 22:00), για την 38η και τελευταία αγωνιστική ημέρα της Ligue 1.

Ο 37χρονος Ράμος συμμετείχε σε συνολικά 44 αγώνες των Παριζιάνων την εφετινή περίοδο, σημειώνοντας 3 γκολ.

Ο σύλλογος της γαλλικής πρωτεύουσας επιβεβαίωσε επίσης την είδηση με ένα βίντεο στο οποίο ευχαριστούσε τον πολύπειρο στόπερ, πριν επικοινωνήσει την αποχώρησή του στην επίσημη ιστοσελίδα του.

«Η Παρί Σεν Ζερμέν χαιρετίζει θερμά τον Σέρχιο Ράμος, ο οποίος ετοιμάζεται να φύγει από την πρωτεύουσα μετά από δύο σεζόν που υπερασπίζεται τα χρώματα του συλλόγου. (…) Η Παρί Σεν Ζερμέν είναι χαρούμενη που είδε τον Σέρχιο Ράμος να υπερασπίζεται τα χρώματά της με τόση αποφασιστικότητα και του εύχεται ειλικρινά ό,τι καλύτερο για το υπόλοιπο της καριέρας του», αναφέρεται στα επίσημα μέσα ενημέρωσης του συλλόγου.

Αφού φόρεσε τη φανέλα του Παρισιού 54 φορές σε δύο σεζόν, ο Σέρχιο Ράμος θα φύγει από την πρωτεύουσα με δύο πρωταθλήματα στο πλούσιο παλμαρέ του. «Το να φοράω την κόκκινη και μπλε φανέλα τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μια υπέροχη εμπειρία», είπε ο Ράμος.

«Είχα μια αξέχαστη περιπέτεια στο Παρίσι και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη και την αγάπη σας. Πάμε Παρί», χαιρέτησε τους θαυμαστές του στα κοινωνικά δίκτυά του.

«Αύριο είναι μια ξεχωριστή μέρα, αύριο αποχαιρετώ μια άλλη φάση της ζωής μου. Δεν ξέρω πόσα μέρη μπορείτε να αποκαλέσει κάποιος σπίτι, αλλά χωρίς αμφιβολία, χάρη στην Παρί Σεν Ζερμέν, τους οπαδούς της και την πόλη, το Παρίσι είναι ένα από αυτά τα μέρη για μένα. Ευχαριστώ γι΄ αυτά τα δύο υπέροχα χρόνια κατά τα οποία μπόρεσα να συμμετάσχω σε όλα τα πρωταθλήματα και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Θα αντιμετωπίσω νέες προκλήσεις, θα φορέσω άλλα χρώματα, αλλά πρώτα, για τελευταία φορά: Αλέ Παρί».

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νάσερ Αλ Κελαϊφί, θέλησε επίσης να αποχαιρετήσει τον πρώην διεθνή με τη «Ρόχα», ευχαριστώντας τον για τον χρόνο του στην ομάδα.

«Θα θέλαμε να εκφράσουμε την τεράστια ευγνωμοσύνη μας στον Σέρχιο Ράμος για τα δύο χρόνια που πέρασε μαζί μας», υπογράμμισε ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου. «Η ηγετική παρουσία, το ομαδικό πνεύμα και ο επαγγελματισμός τού Σέρχιο, σε συνδυασμό με την εμπειρία του στο υψηλότερο επίπεδο, τον κάνουν πραγματικό ποδοσφαιρικό θρύλο και ήταν τιμή να τον έχουμε στο Παρίσι. Όλοι στο σύλλογο του εύχονται τα καλύτερα».

Ειδήσεις σήμερα:

Άλιμος: Φωτιά από εμπρησμό σε κατάστημα με έπιπλα (βίντεο)

Σιδηροδρομικό δυστύχημα - Ινδία: Εκατοντάδες οι νεκροί (εικόνες)

Diamond League - Φλωρεντία: Παγκόσμιο ρεκόρ από την Κίπιεγκον

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ