ΗΠΑ - Καναδάς

09 Αυγούστου 2015 23:32

Φέργκιουσον: Πυροβολισμοί στην πορεία μνήμης για τον Μάικλ Μπράουν

Text to Speech

Διακόπηκε η πορεία μετά τους πυροβολισμούς και στην περιοχή κατέφθασαν ασθενοφόρα.

Φέργκιουσον: Πυροβολισμοί στην πορεία μνήμης για τον Μάικλ ΜπράουνΠυροβολισμοί σημειώθηκαν στο Φέργκιουσον κατά τη διάρκεια της πορείας εκατοντάδων ανθρώπων στη μνήμη του 18χρονου, άοπλου Αφροαμερικανού, Μάικλ Μπράουν, έναν ακριβώς χρόνο μετά τον φόνο του από τον λευκό αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον, κατά του οποίου δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Η πορεία ξεκίνησε από τον τόπο του φόνου και κατευθυνόταν προς την εκκλησία, όπου πρόκειται να πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη τελετή, όταν έπεσαν οι πυροβολισμοί. Δεν έχει γίνει γνωστή η προέλευσή τους, ούτε εάν υπάρχουν τραυματισμοί.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της κομητείας του Σεντ Λούις, Τζον Μπελμάρ, δήλωσε οργισμένος με το συμβάν που αμαύρωσε τις εκδηλώσεις μνήμης .«Αυτό είναι το είδος του συμβάντος που προσπαθούμε να αποφύγουμε. Είναι θλιβερό. Προσπαθούμε να κρατήσουμε τον κόσμο όσο πιο ασφαλή γίνεται», δήλωσε. 

Η πορεία διακόπηκε μετά τους πυροβολισμούς και αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα έσπευσαν προς την περιοχή πίσω από την εκκλησία στα περίχωρα του Φέργκιουσον.

Ο φόνος του Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου 2014 προκάλεσε κατακραυγή για τη μεταχείριση που επιφυλάσσει η αστυνομία των ΗΠΑ στα μέλη των μειονοτήτων και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα. Εκτοτε πολλοί ακόμη Αφροαμερικανοί έχουν σκοτωθεί από αστυνομικούς σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ. 

VIDEO