Αφρική

11 Ιανουαρίου 2014 23:12

Επεισόδια βίας στην πόλη Μπαγκουί

Text to Speech

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν σε επεισόδια βίας στην πόλη Μπαγκουί της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας.

Η Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας καταμέτρησε έξι νεκρούς από το βράδυ της Παρασκευής, ενώ οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έκαναν λόγο για δύο νεκρούς και 95 τραυματίες το Σάββατο, περιλαμβανομένων επτά ανθρώπων, οι οποίοι τραυματίστηκαν από αδέσποτες σφαίρες στον καταυλισμό εκτοπισμένων Μπόκο, κοντά στο αεροδρόμιο της Μπαγκουί. Ο Ερυθρός Σταυρός έκανε λόγο για τουλάχιστον 25 τραυματίες από τις εκρήξεις χειροβομβίδων.

Η κατάσταση στην πόλη παραμένει τεταμένη μετά την παραίτηση του προέδρου Μισέλ Τζοτοντιά, που δεχόταν πιέσεις από ηγέτες κρατών της κεντρικής Αφρικής και από τη Γαλλία, και την αναχώρησή του για το Μπενίν, κάτι που καταλείπει τη χώρα χωρίς επικεφαλής του κράτους έως ότου αναδειχθεί νέος από τη μεταβατική Βουλή.

Λεηλασίες, συγκρούσεις και σποραδικά πυρά σημειώθηκαν σε ορισμένες συνοικίες κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά «τα πράγματα είναι υπό έλεγχο», σύμφωνα με το γαλλικό στρατό, ο οποίος χτενίζει πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας μαζί με αφρικανικά στρατεύματα της Διεθνούς Αποστολής Υποστήριξης της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας (MISCA).

VIDEO