Ευρώπη

28 Φεβρουαρίου 2014 23:22

Ρωσικά διαβατήρια στις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις των Μπερκούτ

Text to Speech

Διαβατήρια στους αστυνομικούς των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων για την καταστολή ταραχών, των περιβόητων Μπερκούτ, θα χορηγήσουν οι ρωσικές αρχές.Σημειώνεται ότι οι μονάδες αυτές, που αποτελούσαν τον φόβο και τον τρόμο των διαδηλωτών, διαλύθηκαν από τη νέα, φιλοευρωπαϊκή ηγεσία της Ουκρανίας.

Όπως ανακοίνωσε η Μόσχα, τα έγγραφα αυτά θα χορηγηθούν από το ρωσικό προξενείο της Συμφερόπολης στην Κριμαία, όπου η κατάσταση είναι εξαιρετικά τεταμένη. «Το ρωσικό προξενείο στη Συμφερόπολη εντέλλεται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αρχίσει, το συντομότερο δυνατόν, τη χορήγηση ρωσικών διαβατηρίων στις δυνάμεις των Μπερκούτ», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, χωρίς να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις.

Οι Μπερκούτ ήταν στην πρώτη γραμμή κατά την επιχείρηση καταστολής των κινητοποιήσεων της αντιπολίτευσης στο Κίεβο. Εικονολήπτες και φωτορεπόρτερ μέσων ενημέρωσης είχαν κινηματογραφήσει και φωτογραφίσει τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων να πυροβολούν με αληθινά πυρά εναντίον του πλήθους.

Στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην ουκρανική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους δεκάδες διαδηλωτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO