Ευρώπη

22 Ιουλίου 2014 23:57

Στη φυλακή ο πρώην περιφερειάρχης και βουλευτής του Φόρτσα Ιτάλια

Text to Speech

Ο Τζανκάρλο Γκαλάν κατηγορείται για διαφθορά στο πλαίσιο της έρευνας για τις δωροδοκίες που συνδέονται με την κατασκευή του συστήματος πλωτών φραγμάτων «Μόζε» στην Βενετία.

Στις φυλακές του Μιλάνου μετάγεται ο πρώην περιφερειάρχης του Βένετο και βουλευτής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια Τζανκάρλο Γκαλάν.

Η βουλή της Ιταλίας έδωσε το «πράσινο φως» για τη σύλληψη του Γκαλάν με 395 ψήφους υπέρ και 195 κατά.

Ο πρώην περιφερειάρχης του Βένετο κατηγορείται για διαφθορά στο πλαίσιο της έρευνας για τις δωροδοκίες που συνδέονται με την κατασκευή του συστήματος πλωτών φραγμάτων «Μόζε» στην Βενετία.

Ο Γκαλάν έχει αρνηθεί κάθε ευθύνη και ανάμειξη στην υπόθεση και μέχρι σήμερα το πρωί βρισκόταν σε νοσοκομείο της βόρειας Ιταλίας, στο οποίο είχε εισαχθεί λόγω καρδιακών προβλημάτων. Το μεσημέρι όμως οι γιατροί αποφάσισαν να του δώσουν εξιτήριο, κρίνοντας ότι η κατάστασή του έχει βελτιωθεί.

Οι δικηγόροι του ανακοίνωσαν ότι πρόκειται να ζητήσουν άμεσα την μετατροπή της κράτησής του σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι σήμερα το βράδυ επικοινώνησε με τον Τζανκάρλο Γκαλάν για να του εκφράσει την αλληλεγγύη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO