ΗΠΑ - Καναδάς

23 Αυγούστου 2014 10:29

Νέο ρατσιστικό παραλήρημα από αστυνομικό στο Μιζούρι

Text to Speech

«Λυσσασμένα σκυλιά» αποκάλεσε τους διαδηλωτές στο Μιζούρι ένας αστυνομικός μέσω facebook, και τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Ένας αστυνομικός του Μιζούρι απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του χθες, αφότου αποκάλεσε "λυσσασμένα σκυλιά" στη σελίδα του στο Facebook τους ανθρώπους που διαδηλώνουν κατά των συνθηκών του θανάτου του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά λευκού αστυνομικού στις 9 Αυγούστου στο Φέργκιουσον.

"Έχω βαρεθεί με αυτούς τους διαδηλωτές. Είστε ένα βάρος για την κοινωνία και μια μάστιγα για την περιοχή αυτή", έγραψε ο Μάικλ Πέιπερτ, αστυνομικός που υπηρετούσε από το 2008 στο αστυνομικό τμήμα του Γκλέντεϊλ.

"Αυτοί οι διαδηλωτές θα έπρεπε να είχαν εξοντωθεί την πρώτη νύχτα σαν λυσσασμένα σκυλιά", συνέχισε.

"Που είναι οι μουσουλμάνοι που έχουν ένα σακίδιο στην πλάτη όταν τους χρειαζόμαστε", διερωτήθηκε, αναφερόμενος στο δράστη της επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Πρόκειται για τον δεύτερο αστυνομικό της περιοχής του Σεντ Λούις (όπου υπάγεται το Φέργκιουσον) που απομακρύνεται από τα καθήκοντα του λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς στο πλαίσιο των διαδηλώσεων.

"Η υπόθεση αυτή λαμβάνεται υπόψη πολύ σοβαρά και μια εσωτερική έρευνα σε βάθος θα διεξαχθεί", ανακοίνωσε η αστυνομία του Γκλέντεϊλ.

VIDEO