ΗΠΑ - Καναδάς

17 Σεπτεμβρίου 2014 06:14

ΗΠΑ: Αμερικανός κατηγορείται για βοήθεια στους Τζιχαντιστές

Text to Speech

Ο Μαφίντ Ελφγκί, 30 ετών, παραπέμφθηκε σε δίκη μετά από κοινή έρευνα της αστυνομίας του Ρότσεστερ και της αντιτρομοκρατικής ομάδας του FBI.

Ένας άνδρας από το Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης πρόκειται να παραπεμφθεί σε δίκη με τις κατηγορίες ότι προσπάθησε να παράσχει υλική υποστήριξη στην εξτρεμιστική ομάδα Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) και αποπειράθηκε να δολοφονήσει Αμερικανούς στρατιώτες, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Μαφίντ Ελφγκί, 30 ετών, παραπέμφθηκε σε δίκη μετά από κοινή έρευνα της αστυνομίας του Ρότσεστερ και της αντιτρομοκρατικής ομάδας του FBI, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Ελφγκί προσπάθησε, το περασμένο έτος, να βοηθήσει τρία άτομα -δύο εκ των οποίων εργάζονταν για λογαριασμό του FBI- προκειμένου να ταξιδέψουν στη Συρία με σκοπό να ενταχθούν στους μαχητές του ΙΚ.«Ο Ελφγκί σχεδίαζε επίσης να δολοφονήσει μέλη του αμερικανικού στρατού που είχαν επιστρέψει από το Ιράκ», δήλωσαν οι αρχές. «Στο πλαίσιο του σχεδίου του Ελφγκί να δολοφονήσει τους στρατιώτες, ο άνδρας αγόρασε δύο πιστόλια εξοπλισμένα με σιγαστήρες και πυρομαχικά από εμπιστευτική πηγή».

Το FBI αχρήστευσε τα όπλα πριν η πηγή τα παραδώσει στον ύποπτο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Με τις σημερινές απαγγελίες των κατηγοριών, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δείχνει ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία προκειμένου να νικήσει το ΙΚ», δήλωσε ο Ουίλιαμ Χότσουλ, δικηγόρος των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.Οι κατηγορίες για παροχή υλικής υποστήριξης στο ΙΚ επισύρουν ποινή κάθειρξης 15 ετών, ενώ για την απόπειρα δολοφονίας ο Ελφγκί αντιμετωπίζει 20ετή ποινή φυλάκισης. Ο ύποπτος αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για κατοχή πυροβόλων όπλων και σιγαστήρων. 

VIDEO