ΗΠΑ - Καναδάς

13 Μαρτίου 2015 06:38

Ο Ομπάμα ομολογεί την κακή σχέση που έχει με τα smart phones

Text to Speech

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν στέλνει sms και mails, ενώ σπάνια αναρτά προσωπικά tweets... για λόγους ασφαλείας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν στέλνει sms, σπάνια αναρτά προσωπικά tweets και δεν του επιτρέπεται να έχει smart phones τις έξυπνες προηγμένης τεχνολογίας συσκευές που διαθέτουν καταγραφέα.

«Σε γενικές γραμμές δεν αναρτώ tweets Δεν στέλνω sms και email. Εξακολουθώ να έχω ένα Blackberry» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε τηλεοπτική του συνέντευξη για το πρόγραμμα "Jimmy Kimmel Live" του ABC. Και προφανώς όπως διαφάνηκε, γνωρίζει τη νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Χίλαρι Κλίντον η οποία πρόσφατα προκάλεσε σκηνικό κρίσης στον Λευκό Οίκο, δεν τη διαρρέει.  

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι οι δυο κόρες του έχουν smart phones και ανταλλάσσουν μηνύματα με τους φίλους τους, αλλά ο ίδιος έχει περιορισμένη πρόσβαση στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας για λόγους ασφαλείας. «Δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα τηλέφωνα με συσκευές εγγραφής σε αυτά. Έτσι, ένα μεγάλο μέρος της νέας μοντέρνας τεχνολογίας, για λόγους ασφαλείας, δεν τη διαθέτω», είπε. Όσον αφορά τη διαμάχη για τα επίμαχα υπηρεσιακά e-mail του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έστειλε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον από τον προσωπικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο πρόεδρος Ομπάμα απέφυγε το σχολιάσει.

Δεν απάντησε ούτε όταν ρωτήθηκε από τον οικοδεσπότη της εκπομπής Τζίμι Κίμελ αν γνωρίζει τη νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον. «Δεν μπορώ να τη μοιραστώ μαζί σας. Δεν νομίζω ότι θα θέλατε να την έχετε, ειλικρινά» είπε ο Ομπάμα.

Ερωτηθείς δε γενικά για τη ζωή στο Λευκό Οίκο, ο Ομπάμα είπε ότι έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που μαγείρεψε κάτι ή οδήγησε ένα αυτοκίνητο και αστειεύτηκε απευθυνόμενος σε εκείνους που πιστεύουν ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Στην Κένυα οδηγούμε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου», είπε ο Ομπάμα. Ο Αμερικανός πρόεδρος γεννήθηκε στη Χαβάη από μητέρα με καταγωγή το Κάνσας και πατέρα από την Κένυα.

"Καμία δικαιολογία για τις εγκληματικές πράξεις"

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις εγκληματικές πράξεις που διαπράχτηκαν στις δημόσιες διαδηλώσεις εναντίον της φυλετικά προκατειλημμένης αστυνομικής δύναμης της πόλης Φέργκιουσον στο Μιζούρι.

Οι πυροβολισμοί κατά των δύο αστυνομικών σε διαδήλωση στο Φέργκιουσον, προκάλεσαν αντιδράσεις και πυροδότησαν ένα ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των υπόπτων καθώς και νέα αυξημένη ένταση στην πόλη.

«Ό τι είχε συμβεί στο Φέργκιουσον ήταν καταπιεστικό και απαράδεκτο και ήταν απόλυτα δικαιολογημένη η διαμαρτυρία» δήλωσε ο Ομπάμα στο "Jimmy Kimmel Live".

«Αλλά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις εγκληματικές πράξεις και όποιος είδε αυτά τα πλάνα δεν πρέπει να υποβαθμίσει το θέμα. Είναι εγκληματίες. Θα πρέπει να συλληφθούν» πρόσθεσε αναφερόμενος προφανώς σε αυτούς που άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών.

VIDEO