Ευρώπη

31 Οκτωβρίου 2013 19:11

Καραμπινιέροι εναντίον υπέρμαχων του «δικαιώματος στη στέγη»

Με δακρυγόνα αντιμετώπισαν οι καραμπινιέροι ιταλικά κινήματα που κατέβηκαν στους δρόμους της Ρώμης διεκδικώντας το «δικαίωμα στη στέγη» για όλους τους πολίτες.

-

«Ζητάμε σπίτια και ανθρώπινο εισόδημα. Στοπ στις εξώσεις», ανέφερε ένα από τα μεγαλύτερα πανό των διαδηλωτών που επιχείρησαν να πλησιάσουν στο μέγαρο της ιταλικής βουλής Μοντετσιτόριο και το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, στο κέντρο της Ρώμης.

Αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν τις οδούς πρόσβασης. Ομάδα  διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει το ανθρώπινο τείχος των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Δυο καραμπινιέροι τραυματίσθηκαν σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό των αρχών.

Εν τω μεταξύ, μέλη της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα συναντώνται με την Ένωση Ιταλικών Δήμων (Anci) για τον καθορισμό της μελλοντικής πολιτικής σχετικά με το πρόβλημα του υψηλού κόστους των ενοικίων και των εξώσεων που πλήττουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)