Ευρώπη

22 Ιουνίου 2016 11:57

Χωρίς έλεος η πύρινη λαίλαπα στην Κύπρο (φωτο)

Χωριά απειλούνται από την πυρκαγιά στην οροσειρά του Τροόδους. Δεκάδες εναέρια και επίγεια μέσα δίνουν την άνιση μάχη. Tριήμερο πένθος στην Μεγαλόνησο.

Χωρίς έλεος η πύρινη λαίλαπα στην Κύπρο (φωτο)
-

Αντιμέτωπες με δύο μεγάλα μέτωπα είναι οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που για τέταρτη μέρα καίει τους πρόποδες της οροσειράς Τρόοδος στην Κύπρο.

Μετά την επιτυχή αντιμετώπιση των νυχτερινών αναζωπυρώσεων, τέθηκαν υπό έλεγχο τα μέτωπα σε Κούρδαλι και Σπήλια, όμως ανεξέλεγκτο είναι το μέτωπο από την Ασίνου προς την Καννάβια και την Αγία Ειρήνη, όπου απειλούνται και σπίτια του χωριού.

Στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης συμμετέχουν 18 πτητικά μέσα, πέραν των 350 ατόμων με 50 πυροσβεστικά οχήματα. Ελληνικά, ιταλικά, γαλλικά, βρετανικά και ισραηλινά αεροσκάφη συνδράμουν τις κυπριακές δυνάμεις, ενώ έχει ζητηθεί και βοήθεια από την Ρωσία, την ώρα που έγινε αποδεκτή υπό όρους η τουρκική βοήθεια.

AP - Κύπρος - φωτιά - πυρκαγιά

Κύπρος - φωτιά - πυρκαγιά

Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να εκπονηθεί σχέδιο στήριξης των πληγέντων και ταχείας αναδάσωσης της περιοχής, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους δύο πυροσβέστες που έχασαν τις ζωές του στο πύρινο μέτωπο. Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος, ενώ οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτήρια.

Κύπρος - πυρκαγιά - Νίκος Αναστασιάδης - tweet - twitter

Νίκος Αναστασιάδης - tweet - Κύπρος - πένθος - μεσίστιες σημαίες

Οι κηδείες των δύο ανδρών θα γίνουν σήμερα και αύριο, σε βαρύ κλίμα, ενώ όλη η Μεγαλόνησος πενθεί για το χαμό τους, οι κηδείες τους θα γίνουν δημοσία δαπάνη.

Super Puma - κατάσβεση - πυρκαγιά - Κύπρος

Super Puma - κατάσβεση - πυρκαγιά - Κύπρος

Super Puma - κατάσβεση - πυρκαγιά - Κύπρος

Super Puma - κατάσβεση - πυρκαγιά - Κύπρος

Η φωτιά που καίει τους πρόποδες της οροσειράς του Τροόδους έχει ήδη κάνει στάχτη πάνω από 15.000 στρέμματα γης, κυρίως δασικών εκτάσεων, ενώ οι σημερινές συνθήκες εμπνέουν αισιοδοξία, καθώς ο αέρας έχει κοπάσει προς το παρόν, βοηθώντας στην κατάσβεση.

 

 Super Puma - κατάσβεση - πυρκαγιά - Κύπρος

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)