Τουρκία

30 Δεκεμβρίου 2015 16:34

Το άψυχο σώμα 4χρονου προσφυγόπουλου βρέθηκε στις όχθες του Βοσπόρου

Text to Speech

Στις μνήμες όλων αναβίωσαν οι εφιαλτικές εικόνες με το μικρό Αϊλάν που βρέθηκε πνιγμένος στα τουρκικά παράλια τον Σεπτέμβριο.

Το άψυχο σώμα 4χρονου προσφυγόπουλου βρέθηκε στις όχθες του Βοσπόρου

Το άψυχο σώμα ενός τετράχρονου αγοριού από τη Συρία βρέθηκε στις όχθες του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Διασώστες περισυνέλλεξαν το πτώμα του μικρού αγοριού στις όχθες των Στενών του Βοσπόρου, στη συνοικία Ορτάκιοϊ, στην ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τον Μετίν Φαϊσάλ, η τύχη του οποίου αγνοείτο εδώ και δύο εβδομάδες.

Η οικογένειά του είχε φύγει από τη Συρία πριν από δύο χρόνια και έφθασε στην Τουρκία. Η μητέρα του, Σιρίν, ήταν αυτή που αναγνώρισε το παιδί από τα ρούχα του, διευκρίνισε το Dogan. Έρευνα διεξάγεται για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του νηπίου.

Η οικογένειά του είχε ειδοποιήσει για την εξαφάνιση του παιδιού στις 16 Δεκεμβρίου στην τουριστική συνοικία Εμίνονου, που βρίσκεται κατά μήκος του Βοσπόρου.

Η Τουρκία έχει δεχτεί περισσότερα από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση στη Συρία το 2011.

Η φωτογραφία του άψυχου σώματος ενός άλλου μικρού Σύρου μετανάστη, του τρίχρονου Αϊλάν Κούρντι, που είχε βρεθεί τον Σεπτέμβριο στα τουρκικά παράλια, είχε προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση. Έγινε σύμβολο της μεταναστευτικής κρίσης που σφράγισε το 2015, με ένα και πλέον εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες να έχουν φθάσει φέτος στην Ευρώπη δια θαλάσσης, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης ένα αγοράκι έξι μηνών έχασε τη ζωή του στον καταυλισμό προσφύγων του Καρά Τεπέ στη Λέσβο. Το βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο Μυτιλήνης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν επανήλθε στην ζωή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO