Τουρκία

23 Μαρτίου 2016 16:55

Με πολυετή φυλάκιση κινδυνεύει ο Τούρκος μεγιστάνας Αϊντίν Ντογάν

Text to Speech

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης έκανε αποδεκτό το κατηγορητήριο για ανάμειξη σε λαθρεμπόριο καυσίμων.

Με πολυετή φυλάκιση κινδυνεύει ο Τούρκος μεγιστάνας Αϊντίν Ντογάν

Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης θεωρείται από την κυβέρνηση Ερντογάν ο Αϊντίν Ντογάν σύμφωνα με το 1ο Κακουργιοδικείο Κωνσταντινούπολης, το οποίο έκανε δεκτό το κατηγορητήριο 85 σελίδων για οργανωμένο λαθρεμπόριο καυσίμων στην Εταιρία Πετρελαίου (POAŞ), στο οποίο εμπλέκονται 47 ύποπτοι, ανάμεσα στους οποίους, ο επιχειρηματίας και τέως πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Ντογάν, Αϊντίν Ντογάν και η κόρη του, Ερσίν Οζίντζε.

Ο Ντογάν, μέσω της εταιρίας του “İş-Doğan” είχε εξαγοράσει το 2000 την μέχρι τότε κρατική εταιρία πετρελαίου έναντι του ποσού των 1,26 δισεκ. δολαρίων, ενώ το 2010 πούλησε τις μετοχές του σε αυστριακή πετρελαϊκή εταιρία.

Στο κατηγορητήριο αναφέρονται κατηγορίες για «παράβαση του νόμου περί καταπολέμησης παράνομης διακίνησης», «πλαστογραφίας επίσημου εγγράφου», «σύστασης οργάνωσης για διάπραξη εγκλήματος» και «μέλους παράνομης οργάνωσης».

Ζητείται, επίσης, η επιβολή ποινής φυλάκισης 7,5-21,5 ετών.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΑΙΝΤΙΝ ΝΤΟΓΑΝ - AYDIN DOGAN

Ο Αϊντίν Ντογάν είναι ο ιδρυτής της εταιρείας συμμετοχών Dogan Holding και πρόεδρος της τράπεζας Isbank. Στον ίδιο ανήκει ο μεγαλύτερος όμιλος media στη γειτονική Τουρκία (εφημερίδες Hurriyet, Radikal, Fanatik - τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk, Kanal D, κ.α.).

Η “κόντρα” του με τον σημερινό πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρονολογείται από το 2009.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO