Ευρώπη

24 Ιουνίου 2016 10:24

Παραιτείται ο Κάμερον

Text to Speech

Παραμένει μέχρι τον Οκτώβριο όπου θα διεξαχθεί το συνέδριο του κόμματος. Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία, αναφέρει. Τι λέει για τις νέες συνθήκες ζωής των Βρετανών.

Παραιτείται ο Κάμερον

«Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία...χρειαζόμαστε έναν νέο πρωθυπουργό τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ντάουνινγκ Στριτ, διευκρινίζοντας ότι θα παραιτηθεί.

«Δεν είμαι εγώ ο ηγέτης που θα κατευθύνω τη χώρα στο νέο της προορισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Ο Βρετανικός λαός ψήφισε υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας κι η επιθυμία του θα γίνει σεβαστή" είπε ο αρχηγός του συντηρητικού κόμματος της Βρετανίας στο διάγγελμα του λίγο μετά τα επίσημα αποτελέσματα του βρετανικού δημοψηφίσματος.

"Είναι μια εντολή που πρέπει να ακολουθήσουμε" τόνισε και συμπλήρωσε πως "δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αποτέλεσμα".

Ακόμη δήλωσε περήφανος που υπήρξε πρωθυπουργός. «Εδωσα την ψυχή μου στην καμπάνια για την παραμονή. Η χώρα όμως απαιτεί νέα ηγεσία» είπε και συμπλήρωσε πως πρέπει να είμαστε περήφανοι που εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας, είπε Ντ. Κάμερον

Ακόμη τόνισε πως δε χρειάζεται να γίνει άμεσα αυτή η αλλαγή της σκυτάλης αφού όπως είπε αυτό που προέχει είναι η σταθεροποίηση της κατάστασης που έχει δημιουργήσει στις αγορές.

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως δεν υπάρξει άμεσος κίνδυνος για ανατροπές στη ζωή όσων ζουν στη Βρετανία. «Θέλω να δηλώσω ότι δεν θα υπάρξουν άμεσες αλλαγές στις συνθήκες ζωής τόσο των ευρωπαίων που ζουν στη χώρα, όσο και των βρετανών που ζουν στο εξωτερικό».

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. θα πρέπει να γίνει από νέο πρωθυπουργό, αλλά πρόσθεσε ότι θα παραστεί κανονικά στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, την Τρίτη και την Τετάρτη. 

Η οικονομία της Βρετανίας παραμένει ισχυρή και δεν θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο που διακινούνται τα αγαθά, υποστήριξε. 

Ο νέος πρωθυπουργός αναμένεται να αναλάβει τον Οκτώβριο, κάτι που σημαίνει ότι το αίτημα για την ενεργοποίηση του άρθρου 50 (αποχώρηση από την ΕΕ) δεν θα γίνει τουλάχιστον έως τότε.

Φαβορί για να διαδεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον θεωρείται ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον. 

 

VIDEO