Ευρώπη

15 Ιουλίου 2016 20:09

Το προφίλ του μακελάρη της Νίκαιας

Text to Speech

Ο "οξύθυμος" Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ είχε καταδικαστεί μόλις μια φορά στο παρελθόν, για επιθετική οδήγηση.

Το προφίλ του μακελάρη της Νίκαιας


Ο μακελάρης της Νίκαιας, Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μπουλέλ που “θέρισε” τουλάχιστον 84 ζωές είχε καταδικαστεί μόλις μια φορά στο παρελθόν: Για επιθετική οδήγηση.

Οι γείτονες του Τυνήσιου, τον οποίο οι αρχές ταυτοποίησαν μέσω δακτυλικών αποτυπωμάτων, περιγράφουν τον 31χρονο ως όμορφο αλλά τρομακτικό άνδρα.

Κι ενώ είχε ο Μπουλέλ είχε εμπλακεί στο παρελθόν σε αρκετά περιστατικά τσακωμών, δεν βρισκόταν στην λίστα παρακολούθησης των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών ως ύποπτος.

Καταδικάστηκε για πρώτη φορά εφέτος τον Μάρτιο, όπως δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοά.

«Υπήρξε ένας διαπληκτισμός μεταξύ του ίδιου και ενός άλλου οδηγού και εκσφενδόνισε μια ξύλινη παλέτα ενάντια στον άνδρα», είπε ο Ουρβοά.  Καθώς ήταν η πρώτη του καταδίκη, η ποινή που επιβλήθηκε στον Μπουλέλ ήταν με αναστολή και έπρεπε να επικοινωνεί με την αστυνομία μία φορά την εβδομάδα, διευκρίνισε  ο υπουργός Δικαιοσύνης της Γαλλίας.

Πηγές ασφαλείας της Τυνησίας δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι ο Μπουλέλ επισκέφτηκε για τελευταία φορά την ιδιαίτερη πατρίδα του, την πόλη Μασακίν, περίπου 120χλμ νότια της Τύνιδας, πριν από τέσσερα χρόνια.

Ήταν παντρεμένος με τρία παιδιά, αλλά είχε οικογενειακά προβλήματα. Δεν ήταν γνωστός στις τυνησιακές αρχές για ακραίες ή ισλαμιστικές απόψεις και είχε άδεια παραμονής στην Γαλλία τα τελευταία δέκα χρόνια, χωρίς να κατέχει γαλλική υπηκοότητα.

Οι γείτονές του στην συνοικία στην βόρεια Νίκαια, δήλωσαν πως είχε μια έντονη προσωπικότητα, χωρίς να συναναστρέφεται με άλλους.

Η πόλη καταγωγής του Μπουλέλ, η Μασακίν βρίσκεται περίπου 10χλμ από την παράκτια πόλη Σούσα, όπου πριν από ένα χρόνο, ένας ένοπλος σκότωσε σε μια παραλία 38 ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρετανοί τουρίστες.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης έχουν μεταναστεύσει στην Νίκαια, όπου η κοινότητα των Τυνησίων εκεί αριθμεί περίπου 130.000 ανθρώπους, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τυνησίας TAP.

VIDEO