Ρωσία

01 Αυγούστου 2016 16:23 Τελευταία ενημέρωση : -

ISIS: Θα έρθουμε στη Ρωσία και θα σας σκοτώσουμε στα σπίτια σας (βίντεο)

Text to Speech

Απειλές μέσω ενός νέου βίντεο εξαπολύει, κατά της Ρωσίας και του Πούτιν, το Ισλαμικό Κράτος. Καλεί τους υποστηρικτές του να δράσουν με οποιαδήποτε όπλα!

ISIS: Θα έρθουμε στη Ρωσία και θα σας σκοτώσουμε στα σπίτια σας (βίντεο)

Το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τα μέλη του να προβούν σε «ιερό πόλεμο» στη Ρωσία, σε ένα εννιάλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube την Κυριακή.

"Άκου, Πούτιν, θα έρθουμε στη Ρωσία και θα σας σκοτώσουμε στα σπίτια σας. (...) Ω, αδελφοί μου, προβείτε σε τζιχάντ και σκοτώστε και πολεμήστε τους", φωνάζει ένας μασκοφόρος ο οποίος οδηγεί ένα αυτοκίνητο στην έρημο και κουνάει το δάκτυλό του για να δώσει έμφαση στα λόγια του.

Το βίντεο με τους υπότιτλους περιλάμβανε τμήματα που έδειχναν οπλισμένους άντρες να επιτίθενται σε τεθωρακισμένα οχήματα και σκηνές και να συλλέγουν όπλα στην έρημο. "Παραβιάζοντας έναν στρατώνα του αντιδραστικού στρατού στον διεθνή δρόμο νότια της Ακασάτ", έγραφε ένας υπότιτλος.

Δεν ήταν δυνατό να εξακριβωθεί η γνησιότητα του βίντεο άμεσα, αλλά ο σύνδεσμος στα τμήματα όπου φαίνονται οι επιθέσεις είχε δημοσιοποιηθεί σε ηλεκτρονικό λογαριασμό που χρησιμοποιεί το ΙΚ στον ιστότοπο Telegram.

Επίσης δεν δηλωνόταν ξεκάθαρα γιατί η Ρωσία αποτελεί στόχο, αλλά η Ρωσία μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε στρατό και ανταλλαγή πληροφοριών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα στη Συρία.

Το ISIS κάλεσε τους υποστηρικτές του να δράσουν με οποιαδήποτε όπλα μπορούσαν να βρουν και να στοχοποιήσουν χώρες τις οποίες μάχεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO