Ευρώπη

26 Αυγούστου 2016 15:36

Πλιάτσικο στα ερείπια του ισοπεδωμένου από τον σεισμό Αματρίτσε

Text to Speech

Συνελήφθη 45χρονος σεσημασμένος κακοποιός, που ταξίδεψε από τη Νάπολη, για να πλιατσικολογήσει στα χαλάσματα.

Πλιάτσικο στα ερείπια του ισοπεδωμένου από τον σεισμό Αματρίτσε

Κι όμως υπάρχουν κάποιοι που δε σταματούν ούτε μπροστά στον ανθρώπινο πόνο και δράμα μετά από μία βιβλική καταστροφή...

Στα ερείπια του Αματρίτσε, που ισοπεδώθηκε την Τετάρτη από τον σεισμό 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ένας 45χρονος Ναπολιτάνος είδε την ευκαιρία να πλιατσικολογήσει τα εγκαταλελειμμένα από τους ενοίκους τους σπίτια, αλλά κατέληξε με χειροπέδες, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Corriere della Sera.

Ο 45χρονος Μ.Μ., εξοπλισμένος με ένα κατσαβίδι, προσπαθούσε να παραβιάσει την πόρτα μίας κατοικίας, όταν τον αντελήφθησαν οι καραμπινιέροι που περιπολούν στους δρόμους, προφυλάσσοντας την ερειπωμένη πόλη. Ο επίδοξος διαρρήκτης δεν σταμάτησε στη διαταγή τους και στην προσπάθεια να διαφύγει, ενεπλάκη με τα όργανα της τάξης, με αποτέλεσμα να τραυματίσει ελαφρά έναν από αυτούς με το κατσαβίδι.

Ιταλία - σεισμός - καταστροφές

Πρόκειται για έναν σεσημασμένο κακοποιό της Νάπολης, που μετέβη εσκεμμένα στην περιοχή του Ριέτι για να επωφεληθεί από την εκκένωση των κτηρίων από τους έντρομους ενοίκους της. Στην έρευνα βρέθηκε πάνω του ένα σιδηροδρομικο εισιτήριο Νάπολη-Ρώμη με ημερομηνία 24 Αυγούστου.

Ιταλία - σεισμός - καταστροφές

Η είδηση έκανε μεγάλη αίσθηση στον δήμαρχο της Νάπολης, Λουΐτζι ντε Ματζίστρις, ο οποίος έσπευσε να κινητοποιήσει τις νομικές υπηρεσίες της πόλης, ώστε να συμμετάσχουν ως πολιτική αγωγή στη δίωξη του κακοποιού, που κατηγορείται για απόπειρα διακεκριμένης κλοπής και πρόκλησης σωματικής βλάβης. Μάλιστα, η δημαρχία εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την πράξη κι υπενθυμίζει την πηγαία αλληλεγγύη του λαού της Νάπολης και τη γενναιοδωρία που έσπευσαν να επιδείξουν προς τα θύματα του σεισμού.

VIDEO