Ευρώπη

31 Δεκεμβρίου 2016 15:46

Μέρκελ: η τρομοκρατία το σοβαρότερο τεστ για τη Γερμανία

Text to Speech

Η χρονιά που φεύγει καλλιέργησε σε πολλούς την εντύπωση ότι ο κόσμος έχει έρθει «τα πάνω κάτω», σχολίασε η Καγκελάριος στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της.

Μέρκελ: η τρομοκρατία το σοβαρότερο τεστ για τη Γερμανία

Η τρομοκρατία των ισλαμιστών είναι το πιο σοβαρό τεστ που αντιμετωπίζει η Γερμανία, δήλωσε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, ενώ υποστήριξε την ψήφιση νόμων που θα βελτιώσουν την ασφάλεια, μετά την αιματηρή επίθεση που έγινε πριν από τα Χριστούγεννα στο Βερολίνο.

Η Μέρκελ που είναι υποψήφια για τέταρτη θητεία στη γερμανική καγκελαρία το 2017, περιέγραψε το 2016, ως μία χρονιά που καλλιέργησε σε αρκετούς την εντύπωση ότι ο κόσμος έχει έρθει «τα πάνω κάτω».

Η ίδια, παρότρυνε επίσης, τους Γερμανούς να αποφύγουν το λαϊκισμό και τόνισε ότι η Γερμανία θα πρέπει να έχει έναν ηγετικό ρόλο έναντι των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αρκετοί άνθρωποι αποδίδουν στο 2016, την εντύπωση ότι ο κόσμος γύρισε τα πάνω κάτω ή ότι φαίνονταν για καιρό ως επίτευγμα, τώρα αμφισβητείται. Η Ευρωπαϊκή Ένωση για παράδειγμα» δήλωσε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO