Ευρώπη

26 Απριλίου 2017 07:21

Μακρόν: η Λεπέν προάγει το μίσος

Text to Speech

Επίθεση στην ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας εξαπέλυσε ο αντίπαλός της στο β’ γύρο των προεδρικών εκλογών. Η δήλωση του Ολάντ για τις 7 Μαΐου.

Μακρόν: η Λεπέν προάγει το μίσος

Ότι προάγει το μίσος και την απομόνωση με τις πολιτικές της κατηγόρησε τη Μαρίν Λεπέν ο Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας ότι αυτές οι πολιτικές θα καταστρέψουν την οικονομία.

«Η κυρία Λεπέν προσφέρει ένα σχέδιο που θα οδηγήσει στην απομόνωση, στο κλείσιμο των συνόρων, στο μεταξύ μας μίσος, στην οικονομική καταστροφή και την αποδυνάμωση των εργατικών τάξεων», δήλωσε σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων TF1, ο υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, για την ανθυποψήφιά του.

Προηγουμένως, μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά την επίσκεψή του σε νοσοκομείο του δυτικού Παρισιού, ο Μακρόν είχε πει ότι η νίκη στις εκλογές δεν είναι δεδομένη, υποσχέθηκε ωστόσο ότι, ο ίδιος θα δώσει μάχη για να κερδίσει την υποψήφια της ακροδεξιάς.

«Τίποτα δεν έχει κερδηθεί. Η μάχη μου στοχεύει στο να νικήσω τη Μαρίν Λεπέν», τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, αφού νωρίτερα είχε δεχθεί επικρίσεις για τη συμπεριφορά του, για το ότι συμπεριφέρεται σαν να είναι δεδομένη η νίκη του.

Ο Φρανσουά Ολάντ, από την πλευρά του, είπε ότι η πρόκριση της Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, στις 7 Μαΐου, δεν αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα.

«Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σοβαροί και να κινητοποιηθούμε, να σκεφτόμαστε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο», είπε ο Πρόεδρος της Γαλλίας στο περιθώριο της επίσκεψή του στη δυτική Γαλλία.

«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβη την Κυριακή. Όλος ο κόσμος κοίταζε το αποτέλεσμα βάσει της κατάταξης που διαμορφώθηκε. Και ξεχάσαμε ότι η Μαρίν Λεπέν ήταν εκείνη που πέρασε στον δεύτερο γύρο. Δεν είναι και λίγο που η ακροδεξιά βρίσκεται στον δεύτερο γύρο μιας εκλογικής αναμέτρησης για τον προεδρικό θώκο» κατέληξε ο Ολάντ.

O Γάλλος Πρόεδρος κάλεσε τους Υπουργούς του να κάνουν ο,τι μπορούν για να κρατήσουν όσο πιο χαμηλά γίνεται το αποτέλεσμα της Μαρίν Λεπέν στις εκλογές της 7ης Μαϊου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO