Ευρώπη

07 Μαΐου 2017 23:58

Ζαν Μαρί Λεπέν: Οι θέσεις της Μαρίν για ευρώ και ΕΕ υπονόμευσαν την εκστρατεία της

Text to Speech

"Να μείνουμε πιστοί στις βασικές αρχές του Εθνικού Μετώπου" ήταν το μήνυμα του ιδρυτή του ακροδεξιού κόμματος.

Ζαν Μαρί Λεπέν: Οι θέσεις της Μαρίν για ευρώ και ΕΕ υπονόμευσαν την εκστρατεία της

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ιδρυτής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, δήλωσε πως η εκστρατεία της κόρης του, Μαρίν, για τις προεδρικές εκλογές υπονομεύθηκε από τις προτάσεις της για αποχώρηση από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Είναι τα προβλήματα του ευρώ, της Ευρώπης, των συντάξεων που έριξαν την εκστρατεία της κυρίας Λεπέν, νομίζω», είπε ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο οποίος αποπέμφθηκε από το κόμμα το 2015.

«Νομίζω πως πρέπει να μιλήσουμε στη Γαλλία για τα πραγματικά προβλήματα, τα δημογραφικά προβλήματα, τα προβλήματα της μαζικής μετανάστευσης», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL.

Η Μαρίν Λεπέν δήλωσε όταν η ήττα της κατέστη σαφής πως το Εθνικό Μέτωπο πρέπει να κάνει μια επανεκκίνηση και ο υπαρχηγός του, Φλοριάν Φιλιπό, είπε πως το νέο κόμμα δεν θα πρέπει να αποκαλείται Εθνικό Μέτωπο.

Αντίθετα, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είπε «πιστεύω πως πρέπει να μείνουμε πιστοί (...) στις βασικές αρχές του Εθνικού Μετώπου», οι οποίες «επέτρεψαν σε αυτό το κίνημα να είναι το μοναδικό που  δημιουργήθηκε τον 20ό αιώνα και το οποίο συνεχίζεται, κανένα άλλο». 

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είπε πως ο Φιλιπό είναι ένας από τους κύριους υπεύθυνους για την ήττα της Μαρίν Λεπέν. 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO