ΗΠΑ - Καναδάς

04 Ιανουαρίου 2018 22:26

Σάλος στις ΗΠΑ με το βιβλίο που “καίει” τον Τραμπ

Text to Speech

Να απαγορεύσουν την κυκλοφορία του βιβλίου επιχειρούν οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ…

Σάλος στις ΗΠΑ με το βιβλίο που “καίει” τον Τραμπ

Στη δίνη των αποκαλύψεων έχει περιέλθει o Λευκός Οίκος, με την επικείμενη κυκλοφορία του βιβλίου του δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ, «Fire and Fury: Inside the Trump White House».

Οι δικηγόροι του προέδρου Τραμπ απαίτησαν να «σταματήσει αμέσως» κάθε περαιτέρω δημοσίευση του βιβλίου, αποσπάσματα του οποίου έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε μέσα ενημέρωσης.

Σε επιστολή τους οι δικηγόροι καταγγέλλουν τις «ψευδείς και αβάσιμες» αναφορές που περιέχονται στο βιβλίο και απαιτούν ο συγγραφέας Μάικλ Γουλφ και ο εκδότης να «σταματήσουν αμέσως» κάθε περαιτέρω δημοσίευση του βιβλίου, που αναμένεται στις 9 Ιανουαρίου. Απαιτούν να ζητήσουν επισήμως συγγνώμη.

Οι αποκαλύψεις

Το βιβλίο, του οποίου την εγκυρότητα αμφισβητεί ο Λευκός Οίκος, βασίζεται στις αποκαλύψεις του Στίβεν Μπάνον, πρωην στενού συνεργάτη του Τραμπ.

Περιγράφει πόσο τρομοκρατήθηκε η ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ με τη νίκη του, την Μελάνια που έκλεγε από λύπη , τον οργισμένο πρόεδρο με τους ηθοποιούς που δεν παραβρέθηκαν στην ορκωμοσία του και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει την νέα του κατοικία.

«Λίγο τρομακτικός» είναι ο συγκεκριμένος χώρος για τον πλανητάρχη αναφέρεται στο βιβλίο, που "περιποιείται" δεόντως και την αγαπημένη του κόρη Ιβάνκα που αναμιγνύεται σε μεγάλο βαθμό στις πολιτικές υποθέσεις του πατέρα της και κατέχει βασικό ρόλο στο κυβερνητικό του επιτελείο.

Fire and Fury: Inside the Trump White House

Η Ιβάνκα… πλανητάρχης

Όπως αποκαλύπτει το βιβλίο, η Ιβάνκα σχεδίαζε με τον σύζυγό της, Τζάρεντ Κούσνερ, να γίνει η πρώτη γυναίκα πλανητάρχης.

Η Ιβάνκα Τραμπ μιλά με ειρωνική διάθεση για την κόμμωση του πατέρας της, ενώ ο σύζυγός της Κούσνερ και ανώτατος σύμβουλος του Τραμπ σε ερώτηση της αναπληρώτριας αρχηγού του Λευκού Οίκου για τις προτεραιότητες της αμερικανικής κυβέρνησης δεν ήξερε τι να απαντήσει.

Ο Μπάνον κατηγορεί, εξάλλου, για «προδοσία» τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ καθώς «συναντήθηκε με ρωσίδα δικηγόρο που θα του παρέδιδε επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφορίες πριν από τις αμερικανικές εκλογές».

“Πυρά” Τραμπ κατά Μπάνον

«Ο Στιβ Μπάνον δεν έχει καμία σχέση με εμένα ή με την προεδρία μου. Όταν απολύθηκε, δεν έχασε μόνο τη δουλειά αλλά και το μυαλό του» τόνισε ο Τραμπ σε δήλωσή του την Τετάρτη.

«Ο Στιβ εργαζόταν για μένα αφότου είχα κερδίσει την υποψηφιότητα νικώντας 17 υποψηφίους. Τώρα που είναι μόνος του, μαθαίνει ότι η νίκη δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαίνεται» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος αναφέροντας ότι ο Μπάνον δεν συνέβαλε ιδιαίτερα στην «ιστορική νίκη» του το 2016.

Τον Αύγουστο του 2017, πάντως, ο Τραμπ με σχόλιό του στο Twitter ευχαρίστησε τον Μπάνον για τη «συμμετοχή του ενάντια στην ανέντιμη Χίλαρι Κλίντον».

Διευθύνων σύμβουλος της εκστρατείας του Τραμπ διετέλεσε ο Μπάνον τους τελευταίους τρεις μήνες πριν από την νίκη του ρεπουμπλικανικού κόμματος στις εκλογές, ενώ για πάνω από μισό χρόνο υπηρέτησε στον Λευκό Οίκο ως επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού.

VIDEO