Μέση Ανατολή

20 Φεβρουαρίου 2018 13:19

Γιατρός στην ανατολική Γούτα: Αυτή είναι η σφαγή του 21ου αιώνα (βίντεο)

Text to Speech

Εκατόμβη νεκρών το τελευταίο 24ώρο στο προάστιο της Δαμασκού που «σφυροκοπείται». Βομβάρδισαν νοσοκομεία. Παιδιά τα πρώτα θύματα και αυτής της μάχης.

Γιατρός στην ανατολική Γούτα: Αυτή είναι η σφαγή του 21ου αιώνα (βίντεο)

Τουλάχιστον 110 άμαχοι, ανάμεσά τους 20 παιδιά, σκοτώθηκαν από τις επιδρομές το τελευταίο 24ώρο στο ανταρτοκρατούμενο προάστιο της Δαμασκού, ανατολική Γούτα, σύμφωνα με τον απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πρόκειται για τον πιο βαρύ απολογισμό θυμάτων μεταξύ των αμάχων μέσα σε μια ημέρα σε αυτή την περιοχή από τις αρχές του 2015, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής της ΜΚΟ, ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των τοπικών Αρχών, περισσότεροι από 700, από τους 400.000 εγκλωβισμένους άμαχους έχουν σκοτωθεί τους τελευταίους τρεις μήνες, χωρίς να υπολογίζονται οι νεκροί της περασμένης εβδομάδας.

Τέσσερα νοσοκομείο βομβαρδίστηκαν στην περιοχή τη Δευτέρα, ένα εκ των οποίων βρισκόταν υπό την κυριαρχία του καθεστώτος Άσαντ τα τελευταία χρόνια, ενώ είχε δεχτεί και επίθεση με χημικά.

Συρία - πόλεμος - παιδιά

Συρία - πόλεμος - παιδιά

«Βρισκόμαστε μπροστά στη σφαγή του 21ου αιώνα» δήλωσε ένας γιατρός στην ανατολική Γούτα. «Αν η σφαγή της δεκαετίας του ’90 ήταν η Σρεμπρένιτσα, τότε η σφαγή της ανατολικής Γούτα είναι η σφαγή του αιώνα», σχολίασε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Πριν από λίγο καιρό ήρθε ένα μικρό παιδί με μπλε το πρόσωπό του, που μετά βίας ανάσαινε, το στόμα του ήταν γεμάτο με άμμο. Την άδειασα στα χέρια μου. Δεν νομίζω ότι αυτά που κάνουμε εδώ υπάρχουν στα βιβλία ιατρικής. Ένα τραυματισμένο παιδί να αναπνέει με άμμο στα πνευμόνια. Παίρνεις ένα παιδί, ενός έτους, που έχει σωθεί από συντρίμμια και δεν ξέρεις ποιο είναι.

Συρία - πόλεμος - παιδιά

Συρία - πόλεμος - παιδιά

Όλες αυτές οι ανθρωπιστικές οργανώσεις και οι οργανώσεις για τα δικαιώματα, όλα είναι ανοησίες. Όπως και η τρομοκρατία. Είναι μεγαλύτερη τρομοκρατία είναι το να σκοτώνεις πολίτες με όλων των ειδών τα όπλα; Αυτό είναι ο πόλεμος; Αυτό δεν είναι πόλεμος. Είναι σφαγή».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ανθρωπιστικών οργανώσεων συνολικά 1300 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το 2013, όταν ο Άσαντ έριξε αέριο σαρίν στην περιοχή.

Τώρα, μετά από επτά χρόνια επεμβάσεων από τις τοπικές και διεθνείς δυνάμεις, η ανθρωπιστική κρίση μεγαλώνει αντί να ελαφραίνει, ενώ οι δυνάμεις του Άσαντ, υποστηριζόμενες από τους Ρώσους και τους Ιρανούς επιδιώκουν νίκη με αεροπορικές επιδρομές, αντί για μία πολιτική λύση.

Συρία - πόλεμος - παιδιά

Συρία - πόλεμος - παιδιά

Όπως αναφέρουν οι ιατρικοί οργανισμοί, τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων και ένα μαιευτήριο, βομβαρδίστηκαν τη Δευτέρα, κάποια από αυτά πάνω από μία φορές, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας.

«Οι βομβαρδισμοί ήταν ιστορικοί» δήλωσε μέλος ασφαλείας του Σωματείου Υπηρεσιών Υγείας, το οποίο διαχειρίζεται δεκάδες ξενοδοχεία σε περιοχές που επικρατεί η αντιπολίτευση. « Είναι ανθρωπιστική καταστροφή με όλη την έννοια της λέξης. Ο μαζικός θάνατος των ανθρώπων που δεν έχουν τα βασικά αγαθά της ζωής», συμπλήρωσε ο ίδιος.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO